Innvandring

Utviste kriminelle afghanere tar seg tilbake til Danmark. Hva med Norge?

Så skjer det mange av oss fryktet: I kaoset som pågår under evakueringen av europeiske statsborgere fra Talibans Afghanistan, sniker kriminelle afghanere seg med. I Danmark vekker det bestyrtelse at et medlem av den hyperkriminelle banden, Loyal to Familia, landet i København i går.

På flyet til det danske Utenriksdepartementet, landet på søndag et medlem av Loyal to Familia. Mannen, er 23 år gammel afghaner, ble utvist fra Danmark 12. juni i år på livstid. Det tok han altså litt over to måneder å ta seg tilbake til Danmark – ved hjelp av den danske regjeringens evakueringsfly. Det hele er fullstendig absurd.

Som Pernille Vermund, leder av Nye Borgerlige, skrev på Twitter knyttet til hendelsen: «Det er så vanvittig det som foregår.»

Forbudt bande i Danmark

Loyal to Familie er en hyperkriminell gjeng som er ulovlig i Danmark. Forbudet kom i januar 2020. Gjengen har også prøvd å etablere seg i Norge, dvs. Oslo. Gjengen skal ha ekspandert til Malmø. 

Den danske utenriksministeren, Jeppe Kofod (S), har tidligere sagt at evakueringen fra Kabul foregår i hui og hast, og at man derfor ikke klarer å sikkerhetsklarere alle passasjerer.

«Det vil bli begått feil. Vi vil kunne ta noen med som ikke når å bli sikkerhetssjekket så grundig som vi kunne ønske.»

Den utviste afghaneren kom seg ombord på flyet ved å bruke brorens identitet. Av dette kan vi utlede at afghanere med europeiske statsborgerskap kan gjøre god handel på sine pass nå.

I dag meldes det at nok en kriminell og utvist afghaner har tatt seg tilbake til Danmark. Han ble arrestert av politiet på København Lufthavn. Mannen er siktet for å ha overtrådt innreiseforbudet. Senere i dag skal ha fremstilles for domstolen.

Hvor mange utviste, kriminelle afghanere fra Norge som nå har mulighet til å komme seg ombord på et evakueringsfly til Gardermoen, kjenner ikke vi til.

Det som nå skjer er svært talende for vår tid: Vi har ikke kontroll på egne grenser. Verken Norge, Danmark eller Europa. Det snakkes dertil om at 5.000 afghanere daglig tar seg over til Iran fra Afghanistan, og at 1.500 tar seg daglig videre til Tyrkia. Når man i tillegg vet at det allerede i dag befinner seg over to millioner afghanere i Iran og Pakistan, som nå kan legge ut på ferden mot Europa, og at å sende dem som nå tar seg hit tilbake til Afghanistan er utenkelig for politisk ledelse, sier det seg selv at vi antakelig står overfor et voldsomt scenario av exodus afghanere til Europa.