Kriminalitet

Et vanvittig døgn i Sverige: drap, skytninger, bomber og masse-bilbrann

Midt på lyse dagen, kl. 13.30, henrettes en mann på en restaurant, mens senere på dagen brenner 200 biler. Dette er "noe" av siste døgnets hendelser i Sverige.

Onsdag ettermiddag, kveld og mot natten til i dag, torsdag, viser et svensk  kriminalitetsbildet av en annen verden.

Kl. 13.30 ble en mann skutt og drept i en restaurant i det «utsatte området» Skäggetorp i Linköping. Offeret i 30-årsalderen ble truffet av flere skudd i hodet. Mannen er tidligere straffedømt og hadde koplinger til et kriminelt nettverk. Drapet fremstår som en ren henrettelse. Torsdag morgen er fremdeles ingen pågrepet for drapet.

Ved 22-tiden onsdag kveld alarmerte flere personer politiet etter å ha hørt høye smell i Stocksund. Litt senere tok en mann i 25-årsalderen seg til sykehuset med skuddskader i brystet og beina. Om han fremdeles er i livet er usikkert. En bil med skuddskader ble funnet på gjerningsstedet. Rett etter midnatt ble fire personer pågrepet av politiet. De er siktet for mordforsøk og brudd på våpenloven. Offeret skal ha koblinger til et kriminelt nettverk.

To timer før dette kunne man konstatere høye smell i Åstorp. Politiet bekrefter at smellene skyldes avfyring av skudd. Ingen skadede er funnet, ei heller er mistenkte bak skytningen pågrepet.

Ved 23-tiden onsdag kveld ble politiets bombegruppe sendt til sentrale Uppsala grunnet en bombedetonasjon. Politiet fant ingen skadede, men kunne konstatere skader på en eiendom.

Om ikke dette var nok: kl 02 i natt ble redningstjenesten varslet om en storbrann i et garasjeanlegg i Märsta. Garasjen med rundt 200 biler var overtent og umulig å redde. Først om tre til fire dager vil den kollapsede garasjen være nedkjølt og mulig å undersøke, skriver Samnytt.