Flerkoneri og proforma ekteskap

– OK med tre hustruer, men fire er for mye

Ifølge svensk lov er det forbudt med flere hustruer, sier reporteren spørrende. - Nei, svarer de to unge mennene på kebabsvensk. - Det er ikke forbudt i vårt land, fortsetter de, men de synes det får holde med tre hustruer. Fire blir for krevende for mannen, ikke minst grunnet alle barna han blir far til.

De to unge mennene, med utseende fra Midtøsten, har ingen blygsel foran kameraet på Nordstan kjøpesenter i Gøteborg. Det er med andre ord ikke nødvendig for reporteren fra Sverigebilden å lirke ut hva de tenker om flerkoneri. De to unge strutter av selvtillit. Hva svensk lov sier, ser ut til å tilhøre en annen planet for dem.

Best for alle

– Det er best for alle (å ha flere hustruer i Sverige, red.), slår den ene raskt fast.

Hvordan dette kan være best, får vi ingen utdypning av. Men det skinner gjennom at de begge ser for seg å leve i flerkoneri på sikt i Sverige. Budskapet leveres med smil og latter.

Begge bekrefter også at blant deres venner er aksepten for flerkoneri utbredt.

Reporteren: Er det vanlig at gutter, ungdommer på deres alder tenker slik at det er OK å ha to eller flere hustruer?

– Det holder med to, ikke fire. Fire, altså, fire det er mye. Det er bedre at han har to eller tre, for eksempel. Ikke fire. To eller tre, han kan fokusere på både to og tre. Det går. Men om han skal gifte seg med fire, det skal bli strevsomt for han at han skal fokusere på fire hustru.

Vanlig – som i normalt?

Svensken er ikke helt god til de to unge herrene, men det å skulle «hente barna» (i barnehage/skole, formodes), blir for strevsomt hvis man har fire hustruer. For det blir jo nødvendigvis mange barn med mange koner.

Reporteren spør igjen: Er det vanlig at gutter på deres alder tenker slik, at man kan ha flere hustruer i Sverige?

– Ja, hvorfor ikke?

Reporteren: Det er vanlig?

– Ja, det er vanlig.

De to unges uttalelser har fått næring av Löfven-regjeringen, som nylig har bestemt seg for å kunne godkjenne flerkoneri, da de mener det er «urimelig» å nedfelle et ubetinget forbud. Altså kan menn som kommer til Sverige fortsatt hente flere hustruer han allerede er gift med i opprinnelseslandet.

De rundt 300 folkeregistrerte flerkoneriene i Sverige i dag skal fortsatt være legale, av hensyn til (visstnok) kvinnene (bolig, arv etc).

Fremtiden er islamsk, slik tilstanden er per i dag.

I kommentarfeltet under innslaget på Youtube koker svensker over i forbannelse.

Se innslaget: