Den kulturelle revolusjonen

Pepperkake-moské i Stavanger skal gi julestemning

Pepperkakebyen i Stavanger skal "spre julestemning over små og store besøkende". Hva har pepperkakemoskeer med norsk julestemning å gjøre?

Pepperkakebyen i Norges oljehovedstad er et fenomen som ble initiert av Stavanger Aftenblad (SA) i 2004. Pepperkakebyen er et populært førjulsinnslag i byen og har vokst seg så stor at den i 2017 ble flyttet til Norsk oljemuseum.

Små og store kan bidra, og for hvert hus som leveres inn, gir SA i år 250 kroner til Barnekreftforeningen.

Pepperkakebyen skal gi «magisk stemning» i førjulstiden, og åpner hvert år 1. advendt.

«Magien møter deg så snart du setter beina dine i den glitrende Sølvskogen. Lukta har du kjent for lengst. Og snart høres lyden av det tøffende toget som snirkler seg mellom 228 store og små kreative pepperkakebyggverk. Koronapandemi til tross; pepperkakeby ble det i år også!»

Leserfoto.

Den kritiske fornuften?

En fast bidragsyter til HRS (sender artikler bak betalinmgsmur, samt egne foto) gjorde store øyne i år da han så et oppslag i SA 9. desember med avbildet pepperkake-moské. Han tok derfor turen til Norsk oljemuseum og fotograferte hva han så: Flere pepperkakemoskeer og diverse templer. Alle signert en 7. klasse.

Vi tolker dette til at her har vi en lærer som har inspirert sine elever til å begå en multikulturell øvelse, for hva i all verden har moskeer og andre religioners hellige hus på en utstilling å gjøre som skal skape julestemning i Norge?

Man skal tidlig krøkes, ikke minst i norsk skole. Krøkes til å vaske ut det kristenkulturelle Norge. Alt er like godt, verdier som religioner, i det nye Norge. Den kritiske fornuften skal ikke pleies i vår nye tid. Det vil si; den skal gis næring overfor dem som bringer utrivelige fakta til torgs om et havarert multikulturelt prosjekt.

Takk til trofast støttespiller i Stavanger.