Innsparket

Åkessons SD vil stenge alle kjellermoskeene i Malmø

Kravet kommer etter at en imam i en kjellemoské i den sydsvenske byen uttrykte støtte til drapet på Samuel Paty og kaller jøder for aper og griser. Kroken skal på døren, sier SD.

Vi skrev om imamen i kjellermoskeen i Malmø for to dager siden, som åpnet slik:

I en kjellermoské i Malmø spres jødehat og annen ekstremisme. Hvorfor i all verden stenger ikke myndighetene en slik moské? Og hvorfor skal en ekstremist-imam få lov til åpent å undergrave samfunnets verdigrunnlag?

Det går troll i ord dersom SD i Malmø får viljen sin.

Avskyelige holdninger

Imamen Basem Mahmoud i en kjellermoské, al-Sahaba-moskeen, i den utarmede bydelen Rosengård i Malmø, er en notorisk motborger som sprer avsky ikke minst mot jøder, og også mot imamer som fremstår vennlige overfor vertslandets verdier.

– Gjennom alle tider er det de samme begregelige skurkene som står i veien for de rettroende. Alle vet at vestlige land styres av jøder. Jødene er deres herskere. Jødene er avkommene til griser og aper. De er fiendtlige mot muslimer, men de kommer til å stå hjelpeløse overfor islam.

Denne imamen har også nylig uttalt seg slik om drapet på den franske læreren Samuel Paty:

– En person som elsker religionen sin og som blir sint og slakter læreren med kniv i rennesteinen, ettersom læreren er uren og rennesteinen er den eneste plassen han fortjener. Det er en enkel likning. En fra deres side syndet ved å forulempe profeten, og en fra vår side syndet og drepte læreren som forulempet profeten.

Mahmoud har også angrepet imamer som han anser som «moderate», altså ikke like rabiate som ham selv.

– Kommunen må handle

SD vil ikke nå bare stenge denne kjellermoskeen, men alle byens kjellermoskeer. I en pressmelding kommer det frem at SD vil at sak om nedstengning av slike moskeer skal drøftes i kommunestyret i Malmø i morgen. SD mener at ekstreme kjellemoskeer normaliserer voldshandlinger og motvirker integrringen, og dermed er en fare for Malmøs innbyggere. SD vil at politikerne skal ta i bruk verktøy man normalt bruker for å bekjempe organisert kriminalitet.

– Man kan ikke bare prate bort disse ekstremistene. Kommunen må agere. Disse hatefulle menneskene skal ikke ha noen forum i byen vår. Derfor vil vi at kommunen skal se etter hvilke muligheter som finnes for å stenga ned disse hatets kjellere, sier kommunalråd Magnus Olsson (SD).

Olsson vil også jobbe for at alle kjellermoskeer i byen stenges ned, skriver Samnytt.

– Hele hensikten med forslaget vårt er å stenge ned den nevnte kjellermoskeen og i forlengelsen av dette alle kjellermoskeer.

SD vil ha en utredning om hvordan dette kan gjennomføres. Deretter skal moskeene raskt stenges ned, er målet.