Leserbrev

Ulike syn på profeten

Er det noen forskjell på profeten Muhammed og Jesus?

Ervin Kohns kronikk i Aftenposten 8. november er til ettertanke, og mye av det er på sin plass.

Men deler av den krever en kommentar.

Snill?

Flere utsagn burde kommenteres, men for korthets skyld velger jeg ett av dem: «…enkelte har behov for å fremstille muslimenes profet som slem, mens man presenterer Jesus som snill. Ganske infantilt og historieløst.»

Enkelte? Infantilt og historieløst?

Muslimenes profet  var en løgner, kriger, røver, morder, overfalt karavaner med handelsreisende, deporterte, tok til slaver, eller drepte jøder og kristne, beslagla deres verdier, hadde seksuell omgang med småpiker. Dette er dokumentert i Koranen og hadithene. Muslimer ser på sin profet som det mest perfekte menneske.

Vi som ikke er muslimer, ser annerledes på det, og vi er langt flere enn noen «enkelte» som synes profetens fremferd var alt annet enn snill.

Innlegg refusert av Aftenposten.