Den kulturelle revolusjonen

– Kirken tilber islam, sier Paludan som erklærer seg som erkebiskop

Lederen av Stram Kurs, Rasmus Paludan, har kjøpt en friskole i Danmark. Der vil han starte et nytt trossamfunn, Maurerdrepernes Kirke, som skal formidle den sannferdige kristendommen, sier han.

Partistifteren, Rasmus Paludan, er mest kjent for sine provoserende stunt i gettoområder i Danmark og Sverige, der han typisk brenner koranen.

Nå vrir han sin oppmersomhetssøkende virksomhet mot en friskole i Rødding i Danmark. Han har kjøpt skoleeiendommen og sier han skal starte et nytt trossamfunn der.

– Vi vil svært gjerne holde gudstjenester og kurs i sann kristendom, som folkekirken har forlatt, fordi folkekirken tilber islam, sier Paludan.

Når trossamfunnet er stablet på beina, skal Paludan erklære seg som erkebiskop. Det nye kristne trossamfunnet skal hete Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke.

Kjøpskontrakt er signert. Innbyggere i lille Rødding er lite tilfreds med det som skjer, og prøver å overta kontrakten for å stoppe prosjektet. Men Paludan står på sitt og varsler at fra 1. mars neste år skal det nye trossamfunnet realiseres. Paludan sier at han selv skal holde gudstjenester.

TV2