Islam

Islamiseringen fortsetter. Nå ny stormoské med politisk velsignelse

"Vi kommer til å bygge stort", sier moskeens leder i Helsingborg. Kun ett parti i byen gikk imot prosjektet.

Det er det sunnimulimske trossamfunnet, Ahel Al-Sunnah, som får hjelp av Helsingborgs politikere til å islamisere byen med en stormoské. Kun Sverigedemokraterna gikk imot å tillate moskeen å kjøpe tomt for å bygge en ny stormoské.

Lar Midtøsten vokse frem

Politikerne setter religionsfriheten over likestilling mellom kjønnene, for likestilling er det ikke i nåværende moské, der kjønnene er helt adskilte. I den nye moskeen som planlegges fortsetter adskillelsen.

Al-Sunnah har 1.200 medlemmer. Prislappen på det nye prosjektet oppgis ikke, men i Sverige har de nasjonale politikeren latt Midtøsten pøse penger inn i prangende moskébygg, som i Gøteborgs stormoské, som Saudi-Arabia har fullfinansiert.

Moskeen i Helsingborg sin leder,Walid Hams, sier at de vil bygge en moské som er tre ganger større enn den de har i dag.

Hams avviser at de bryter med prinsippet om likestilling mellom kjønnene. Han skylder på at det er trangt i nåværende moské, hva nå enn som måtte ligge i det.

Men kritiken är ingenting som Hams vill kännas vid trots uppdelning och att enbart män sitter i styrelsen. Han försvarar uppdelningen mellan män och kvinnor med att det enbart beror på att församlingen har en trång lokal för tillfälet.

– Samhället pratar om problem som vi inte har, säger Hams.

«En sikkerhetsrisiko»

Vel, problem med likestilling har islam verden over. Det så vi jo til gangs ganske nylig i Odense, der en kvinne ble presset til å skrive under på en grotesk skilsmissekontrakt der hun frasa seg grunnleggende rettigheter som menneske og mor.

I kommentarfeltet hos Samnytt, sier en Bert Svensson følgende: «Svenske politikeres manglende kunnskap om islam utgjør i dag en sikkerhetsrisiko og er en enorm trussel mot landets fremtid, som holder på å bli revet fullstendig i stykker grunnet mangel på kunnskap om ideologien islam.»

En annen sier at snart har Sverige flere moskeer enn kirker. Man ser hvilken fremtid som avtegner seg. Og det er en villet politikk. Mer det. Det samme kan sies om Norge. Islam er fremdeles ikke et tema i Stortinget, ei heller i noen av partienes partiprogram.

Hovedillustrasjon: Ny stormoské også i Karlstad, HRS