Terrorisme og ekstremisme

Barn på 13 og 14 år tiltalt for terrordrapet på Samuel Paty

Fire nye skolebarn er tiltalt i Samuel Paty-terroren. De yngste er 13 år. Totalt 14 personer er nå tiltalt .

Fem dager etter det grufulle jihad-angrepet på Samuel Paty, 21. oktober, ble de to første skolebarna på 14 og 15 år tiltalt for medvirkning til terror. De er anklaget for å ha pekt ut Paty for den tsjetsjenske jihadisten mot angivelig 300 til 350 euro i betaling.

En forelder ble også arrestert for å ha drevet frem en kampanje mot Paty på nettet.

Denne forelderens datter er blant de nye arrestasjonene som ble foretatt i går. Hun er arrestert for å ha deltatt i en svertekampanje mot Paty. Hun er en av fire som ble arrestert i går. Det oppsiktsvekkende er at de tre andre er mindreårige, alle i alderen 13 og 14 år, skriver France 24. De tre er tiltalt for å ha medvirket til terror ved å utpeke Paty for gjerninmgsmannen. Hvorvidt barna visste hva som var under oppseilign – en henrettelse – vil antakelig være det sentrale i etterforskingen.

Totalt 14 personer er nå tiltalt i terrorsaken.

De kom altså fra en flokk – igjen.