Politikk

Ny toppmåling for Åkesson. Puster statsminister Löfven i nakken

Sverigedemokraterna bykser frem til 24,1 prosent i fersk meningsmåling, kun slått av Socialdemokraterna med 0,7 prosent.

Dette viser Sentios siste måling. Sverigedemokraterna rykker også fra Moderaterna som går tilbake og lander på 18,8 prosent.

Kristdemokraterna går også noe tilbake til 5,9 prosent. Dette betyr at de tre «borgelige» partiene til sammen ville fått 180 mandater i Riksdagen. Riksdagen har 349 medlemmer, altså ville disse tre partiene hatt flertall om dette blir valgresultatet i 2022.

En lang og seig kamp

Sverige står overfor en uhyre krevende jobb dersom landet skal klare å løse opp i den tunge klanbaserte kriminaliteten, æresvolden og totalitær islam som har krøpet inn i landets styrende organ og offentlige institusjoner. Kun med et sterkt SD er det mulig å se for seg at solide grep vil tas. Men dette vil uansett koste dyrt. Som Pernille Vermund, leder av det fremadstormende Nye Borgerlige, sier det om de danske tilstandene – som tross alt er bedre enn de svenske: Det blir en lang og seig kamp, og det vil bli ofre underveis.

Friatider