Islam

IS-kvinne ville drepe flest mulig i Norge. Motsetter seg utvisning

- Jeg vet det, Allah vet det og alle vet at det er mer verdt å utrydde vantroende her framfor å emigrere (til Syria), skrev den terrordømte somaliske kvinnen. Nå motsetter hun seg utvisning fra Norge, fordi hun angivelig risikerer å bli drept i Somalia.

Den nå 33 år gamle kvinnen kom som asylsøker fra Somalia i 2013 og fikk midlertidig opphold. Hun har oppgitt at hun har fem barn som bor i Somalia og Etiopia. I fjor ble hun som første kvinne fra Norge dømt for deltakelse i IS eller forsøk på å tilslutte seg IS, i tillegg for å ha støttet IS økonomisk. Dommen lød på to år og ni måneders fengsel. Da hadde hun allerede sonet 16 måneder, og nå er hun ute etter endt soning.

Høsten 2017 forsøkte kvinnen å reise til terrorgruppa IS i Syria, ifølge dommen mot henne.

Der skulle hun gifte seg med en norsksomaliske fremmedkriger som kriget for IS. Kvinnen ble stoppet på veien og utlevert til Norge.

Et uhyrlig tankesett

Av bevismaterial hadde ikke minst politiet sikret seg meldinger mellom kvinnen og en IS-kriger de mente hun prøvde å reise til Syria for å gifte seg med. Meldingene vitner om et uhyrlig tankesett:

Under rettssaken i Oslo tingrett ble det lagt frem store mengder meldinger mellom 33-åringen og den norsksomalisk fremmedkrigeren hun skulle møte i Syria.

I en samtale diskuterte de blant annet hva som gir høyest belønning av Gud. Å dra til den islamske staten, eller å utføre terror i Europa.

IS-terroristen ga henne to alternativ: Enten utføre terror her eller migrere til IS.

Da svarte kvinnen: «Du må sette meg i kontakt med en som kan hjelpe meg med gjøremålet. Hør, jeg vet det, Allah vet det og alle vet at det er mer verdt å utrydde vantroende her framfor å emigrere.»

Da vet også vi det.

Skulle tilbake til Somalia

Under rettssaken mot henne hevdet hun at søkte asyl fordi terrorgruppa Al Shabaab i Somalia ville steine henne til døde. Årsaken, forklarte kvinnen, var at den tidligere ektemannen mente hun hadde inngått nytt ekteskap uten å være skilt etter sharia. Men i mai fattet UDI vedtak om varig utvisning. Vedtaket er anket, og saken behandles nå av Justisdepatementet mens kvinnen er internert, da hun anses å utgjøre en trussel mot Norge.

Da den somaliske kvinnen ble pågrepet i Østerrike i november 2017, hadde hun med seg 50.000 kroner og et falskt pass. Ifølge aktor, var kvinnen da på vei til Syria. Selv sa hun at hun var på vei til Somalia for å treffe en angivelig syk sønn.

Så redd var hun altså for å bli steinet av Al Shabaab?

Hvor mange kvinner (og menn) med et slikt tankesett har vandret inn til Norge og fått asyl? Og det er dette asylsystemet Venstre vil kjempe med nebb og klør for å beholde. Heller ikke vil Ap avikle det havarerte asylinstituttet. Har disse partiene noen gang satt Norge og befolkningen her i forsetet?

Hovedillustrasjon: HRS

NRK