Islam

Aksjon: Henger opp Muhammed-karikaturer i Lillestrøm

Noen har hengt opp den ikoniske Muhammed-karikaturen til Kurt Westergaard på offentlige steder i Lillestrøm. Ser vi en begynnende protestbølge i kjølvannet av nedslaktningen av læreren ved Paris?

En fast leser av Rights gjorde store øyne på sin søndagstur gjennom Lillestrøm, like nord for Oslo.

Muhammed besøker Lillestrøm. Leserfoto.

På min søndagstur i Lillestrøm oppdaget jeg at noen har vært ute og klistret opp Muhammed-karikaturer. Siden disse har dukket opp nå, kan det ha noe med den brutale halshuggingen av historielæreren Samuel Paty etter at han viste elevene karikaturer av profeten Muhammed som et eksempel på ytringsfrihet. Hvis dette er en Muhammed-aksjon så vil dere sikkert få flere tips om dette.

Vedkommende registrert to hjemmelagede plakater med samme motiv: «De var plassert slik at man ikke kan unngå å se dem.» Motivet er karikaturen som har skrevet seg inn i verdenshistorien, og som er signert Kurt Westergaard. Karikaturene som nå befinner seg i Lillestrøm er åpenbart skrevet ut fra nettet.

Hvis dette viser seg å være en begynnende aksjon som sprer seg i Norge, vil vi gjerne ha leser-tips om dette.

Dette bør Macron og EU gjøre

Det er nettopp dette president Emmanuel Macron burde gjøre nå i denne lammende krisen Frankrike er i, mener daglig leder i HRS, Rita Karlsen. Macron burde sørge for å henge opp karikaturer overalt i det offentlige franske rommet, på hvert gatehjørne, og slik «krenke» de krenkbare ferdig en gang for alle. Dette for å manifestere at ytringsfriheten er hellig, og menneskelivet er hellig.

Og han bør da peke på seg selv i en tale til nasjonen når karikaturene er på plass i de franske byene: «Det er meg som har gjort dette, det er min idé, min vilje, for å redde landet fra de mørkeste kreftene vi har sett siden den mørkeste middelalderen. For å gjenreise friheten i republikken. Skal noen tas for dette, så er det meg. Ingen andre.»

La Macron åpne denne aksjonen, og deretter bør EU pålegge alle dets nasjonale ledere, være seg Löfven, Frederiksen eller Merkel, å gjøre det samme. Og vår egen Solberg bør naturligvis føle seg kallet til det samme. For friheten. For fedrelandet.

Takk for tips og foto.

Hovedfoto: Leser av Rights i Lillestrøm.