Politikk

Danmarks svar på Trump støtter Jimmie Åkesson

For åpent kamera i København tok Danmarks tidligere statsråd på innvandringsfeltet, Inger Støjberg, klar side med Jimmie Åkesson. Støjberg sa rett ut at "det er ingen hemmelighet at jeg er mer enig med Åkesson enn Morgan Johansson", Sverige nåværende justis- og migrasjonsminister.

Inger Støjberg, Venstre, regnes som en av Danmarks modigste politikere sammen med Pernille Vermund i Nye Borgerlige. Derfor omtales hun som Danmarks Trump. Støjberg har alltid fremmet ytringsfriheten som en fanesak, nettopp derfor har hun Muhammed-tegningen til Kurt Westergaard som bakgrunnskjerm på sin i-Pad.

Støjbergs iPad.

– Ingen hemmelighet

Venstre i Danmark et liberalkonservativt parti, som kanskje Høyre i Norge står nærmest. For to dager siden var Støjberg og kolleger i møte med SDs Jimmie Åkesson i København. Støjberg behandlet Åkesson som en likesinnet og anstendig samarbeidspartner. Temaene var innvandring og kriminalitet. I den forbindelse intervjuet svenske Expressen Støjberg, intervjuet ses her på video. Støjberg sier at hun vil samarbeide med alle partier «når det handler om å stramme opp innvandringspolitikken og kriminalitet. I dette tilfellet handler det om gjengproblemene». Støjberg sier så leende rett ut dette på spørsmål om hun er mer enig med Åkesson enn Morgan Johansson (Socialdemokraterna og justis- og innvandringsminister):

Det tror jeg nok ikke er noen hemmelighet.

Dramatikk i svensk politik

Som kjent er det ikke ett parti på Stortinget som vil ta i Åkesson og SD med en ildtang. FrP har i mangfoldige år eksempelvis ment at Moderaterne er deres svenske søsterparti, det samme sier Høyre.

Vel, tidene har endret seg dramatisk i svensk politikk. Landet er i en kriminell krise grunnet de innvandrede klanene. SD er således på vei inn i regjeringsvarme og er i samtaler med både Moderaterne og Kristdemokraterna disse dager. Det er påfallende at fortsatt ingen norske parti ser ut til å åpne øynene for hva som skjer på den andre siden av Kjølen.

Selv sier en åpenhjertig Støjberg dette på Facebook om hvorfor hun takket ja til å møte SD i København, argument som like godt kunne vært fremmet av sentrale politikere i Norge:

Danmark skal aldrig blive som Sverige!

Vi skal gøre, hvad vi kan for at støtte op om de partier i Sverige, som kæmper for en stram udlændingepolitik.

I morgen, mandag, får min gode kollega Preben Bang Henriksen og jeg selv besøg af Sverigedemokraternes leder Jimmie Åkesson i Folketinget. Vi skal diskutere indvandring og bandeproblemer.

Det sejler i Sverige, og et svensk problem er desværre også et dansk problem. Når det f.eks er SÅ nemt at få opholdstilladelse og statsborgerskab, som det er i Sverige, og når reglerne generelt er så lempelige, som de er i Sverige, og indvandringen er så enorm, som den er, så er et svensk problem også et dansk problem. For det betyder, at man – selvom man som f.eks bandemedlem eller som helt almindelig indvandrer – bor i Sverige, frit kan bevæge sig til Danmark. Og de gør de. Vi ser det igen og igen:

Der er netop faldet dom over fem svenske bandemedlemmer, som tilbage i sommeren 2019 slog to andre svenske bandemedlemmer ihjel i Herlev. Man havde med andre ord flyttet den svenske bandekonflikt til Danmark.

Sidste sommer sprængte svenske kriminelle en bombe ved Skattestyrelsen i København.

I øjeblikket udkæmper 40 klaner deres bande- og klankampe i Sverige. Noget, som vi også ser i Danmark. Bl.a. har urolighederne på Motalavej i Korsør også sit udspring i klanstridigheder i Libanon.

Det er med andre ord sådan, at mellemøstlige klaner bruger vore gader til at udkæmpe deres krige.

Jeg ser rigtig meget frem til at møde Jimmie Åkesson, og jeg tror, at mange svenskere engang vil takke ham og Sverigedemokraterne for, at de talte parnasset ret imod og turde sige tingene, som de er (utheving, red.).

Hva skal til for at det politiske Norge våkner?

Må svenske bander ta seg over Svinesund og sprenge bomber her før Stortinget våkner og tar de svenske tilstandene innover seg? Er det også dette som må til før man forstår at løsningene på den svenske tragedien ikke ligger på rød side, der dertil flere parti vil øke innvandringen til Sverige – som i så fall også blir Norges problem – men på blå side etter Moderaternas helomvending i går der de stilte seg skulder ved skulder med SD-politikk?

Utviklingen politisk i Sverige går så raskt nå at jeg tror de aller fleste vil vegre seg mot å spå hvor Sverige er ved utgangen av dette året. Sitter regjeringen til Löfven ut denne perioden, altså frem til nasjonalvalget i 2022, av mange definert som et helt avgjørende valg for dette skakkjørte landets fremtid?