Kriminalitet

Midtøstens korrupsjon i full blomst i Norge og partiet SV

Midtøstens korrupsjon har nådd Norge. Dertil på "universitetsnivå". Og bakom det hele står en hovedmann som er - hold deg fast - leder av SV i Lier ved Drammen. Denne kurderen selger "doktorgrader" i arabiske land.

Vi kan kalle ham doktorgrads-grossisten fra Lier SV.

Men først: Det er alltid en positiv overraskelse når det oppdages journalister som faktisk leverer et solid stykke journalistisk arbeid. Det er faktisk ganske sjelden kost.

Denne gangen går hyllesten til OsloMets nettavis Khrono med ansvarlig redaktør Tove Lie, som i en omfattende artikkel har gjort en gravejobb det virkelig står respekt av.

Universitetet i Lier

For hvem skulle trodd at lederen av Lier SV, Aihan Fatah Jaf, innvandret kurder fra Irak, ifølge Khrono har etablert noe han kaller «Oslo International University for Studies and Research»  på sin egen adresse i Lier og selger falske doktorgrader i Midtøsten? Og det tjener han sikkert en god del på, for i følge likningen for 2019 tjente han da kun kr. 194.023 og hadde 0 i formue. Men med noen tusen USD fra hver av «studentene» som kjøper seg en «doktorgrad» så kan det jo fort bli et levebrød ut av det.

En menneskerettighetsorganisasjon?

I tillegg til dette «universitetet», har Aihan Jaf også fått registrert to «menneskerettighetsorganisasjoner» i Brønnøysundregistrene, hhv. «Arab-European Center for Human Rights and International Law” (ACHRIL) og “International Organization for Human Rights and International Law” (OHRIL). Ingen av disse har tilgjengelige regnskaper, men i ACHRIL har både daglig leder og de fleste styremedlemmene nylig fratrådt slik at det bare er Aihan Jaf og en til igjen, mens i OHRIL er eneste spor av økonomisk virksomhet manglende betaling av bompenger i Fjellinjen, i Bergen og på Jæren på til sammen 575 kroner.

Saken får etterspill

Den gode Aihan Jaf er naturlig nok ikke spesielt interessert i at gravejournalister begynner å kikke ham i kortene og vil nå politianmelde dem, uttaler han til Nettavisen. De som heller burde levere inn en politianmeldelse er nok de «studentene» som er lurt til å betale Lier SV’s lokallagsleder store beløp for et «doktorgradsdiplom» som de nok har trodd vil skaffe dem godt betalt jobb i Norge og EU.

Jeg vil tro at både NAV og skattedirektoratet kan ha interesse i å ta en nærmere titt på de ytelser som gis og den skatt som betales til fellesskapet av Aihan Jaf. For betalingene for doktorgradsdiplomene er neppe oppgitt på Aihan Jaf’s selvangivelse.

Og så bør kanskje Lier SV rydde litt i medlemslistene sine?