Politikk

Tybring-Gjedde: – Islam fremmer rasisme, hat og vold, ikke nordmenn flest

Norske medier gjør det de kan for å fremstille nordmenn flest som rasister. Endog motstand mot islam og hijab fremstilles som rasistisk, sier Christian Tybring-Gjedde til HRS. Han har fått nok av det ha mener er et hykleri, og sier rett ut dette: "Det er nettopp islam og ideologiens skrevne ord som rettferdiggjør hatet og volden som utvises utelukkende overfor hvite norske jenter og gutter."

Dagens dekning av rasisme i Aftenposten fikk FrPs Christian Tybring-Gjedde til å koke. Hele forsiden etterfulgt av tre sider i avisen er viet temaet i kjølvannet av et angivelig rasistiskmotivert politimord i USA.

En syk gammel mann – dømt for rasisme

«Hele hjertet mitt sa: Du kan ikke vinne, fordi du har hijab og burka», uttaler helsesekretær Safia Ahmed fra Somalia i tittelen. Hun gikk til rettssak, som hun vant, etter at en syk norsk mann på 79 år skrek følgende til henne på hjertepoliklinikken ved Rikshospitalet:

Faksimile fra dagens Aftenposten.

– Han ropte at han hatet hijaber og muslimer og at sånne som meg ikke skulle jobbe på sykehus, forteller hun, tilbake på avdelingen. Over to år etter hendelsen kan minnene stadig gjøre henne livredd.

For å skjerme andre pasienter, tok hun ham med til et annet rom, mens han med høy stemme gjentok hvor sterkt han hatet hijaber og muslimer, forklarte hun i retten. Dommerne festet lit til forklaringen. Etter å ha revet i stykker papiret med timeavtalen hun ga ham, skrek han at alle muslimer er terrorister og ba henne «dra hjem».

– Så tok han tak i hijaben min og prøvde å holde meg fast. Men jeg dro den av meg og løp inn på kontoret, forteller hun.

Aftenposten er ikke det eneste mediet som for tiden bredt dekker angivelig norsk rasisme. Dette reagerer Tybring-Gjedde sterkt på.

– Norske medier gjør i disse dager det de kan med å fremstille nordmenn flest som rasister. Og dersom det ikke kan dokumenteres, presenteres historier om «skjult rasisme», sier Tybring-Gjedde til HRS, og fortsetter:

– I dag tar MSM helt av, og flere medier presenterer nye historier. I dag er den tidligere ærverdige Aftenposten som leder an. Avisen bruker fire sider, inkludert førstesiden til å presentere historien om sykepleieren Safia Ahemd som har opplevd «rasisme» på arbeidsplassen. Det hører med til historien at Ahemd bruker en tettsittende hijab. «Rasismen» hun har opplevd var at en pasient ropte ukvemsord om hennes hijab og religionen den er tilknyttet. Dette skal selvsagt ikke forekomme. Men et slikt tilrop har ingenting med rasisme å gjøre. Det aggressive ropet mot Ahmed er et rop mot ideologien islam som sykepleier gjennom sin klesdrakt er en representant for, konkluder Tybring-Gjedde.

– Hun fremmer sharia og fundamentalisme

Tybring-Gjedde understreker at hijaben representerer fundamentalistisk islam, noe langt de fleste nordmenn er sterke mostandere av. Han tar også avstand fra den eldre norske mannens måte  uttrykke sin motstand på.

– Ropet er en primitiv måte å markere avstand fra islam. Men la det være helt klart at kvinnen ved sin islamske klesdrakt er bærer av en uniform som representerer er fundamentalistisk islam medhørende alle forbudene og påbudene som følger med sharia. Og sharia bryter med det sekulære norske samfunnet og representerer alt som et frigjorte norske kvinner og menn er i mot. Sykepleier Ahmed er ikke en tilfeldig stakkarslig kvinne som i uvitenhet bruker islams uniform. Hun vet utmerket godt hva hun gjør og hva uniformen representerer. Den representerer alt det nordmenn flest er i mot, sier han.

Tybring-Gjedde stiller også et stort spørsmål ved alle påstandene i disse dager om norsk rasisme «som vi i disse dager får kastet mot oss».

– Nordmenn flest blir satt i bås og vet rett og slett ikke hvordan eller hvorfor vi skal forsvare oss. Hva er det vi kollektivt bedriver av uakseptable handlinger og ytringer? Absolutt ingenting. Nordmenn flest lever sine liv akkurat som de alltid har gjort og det norske samfunnet er ualminnelig raust og norske politikere ualminnelig naive. Men kanskje på tide å se litt på rasismen som finner sted motsatt vei. Den utøves ikke ved det skrevne ord. Den utøves ved verbalt ved svært nedlatende eller seksuelt relatert språk eller ved utøvelse av vold. Og de som utøver volden er nesten utelukkende unge gutter vokst opp i hjem hvor islam er et viktig element, sier Tybring-Gjedde.

– Rettferdiggjør hat og vold

Han og viser til en artikkel nylig publisert på rights.no, der en anonym og fortvilet norsk mor fra Oslo ikke minst forteller om rasismen motsatt vei mot norsk ungdom:

Som mor har jeg flere ganger fått beskjed fordi noe har inntruffet. Noen beskjeder er mer alvorlige enn andre:

«Mamma kom, xxx og xxx blir jaget av 10-12 stykker med balltrær» 

«Er dette moren til xxx? Han har blitt slått ned og ranet» 

«Mamma, kan du hente meg NÅ! Det er flere gjenger her som sier de skal banke oss opp»

Siste var en telefonoppringning fra fotballtreningen. Men jeg har mange flere eksempler.

Tybring-Gjedde mener mange av disse voldsutøverne er knyttet til islam. Ikke bare det: Han mener også at islam rettferdiggjør hat og vold:

 – Det er nettopp islam og ideologiens skrevne ord som rettferdiggjør hatet og volden som utvises utelukkende overfor hvite norske jenter og gutter. Språkbruken, mobbingen og volden er selve definisjonen på rasisme. Aftenposten må gjerne mene at samfunnet er blitt etter at innvandrere «ikke lar seg spytte på». Problemet er imidlertid at Aftenposten gjør en bevisst gal samfunnsanalyse ved å omgjøre ideologien islam raserelatert og dermed gjør all legitimt kritikk av islam til rasisme. Det gjør ikke samfunnet til det bedre. Det gjør samfunnet mer lukket og knebler en helt nødvendig samfunnsdialog. Samfunnet blir ensrettet og det påståtte meningsmangfoldet til en illusjon, mener Tybring-Gjedde.

Stortingspolitikeren kunne jo også pekt på Nettavisens publisering av det «noe» hjelpeløse innlegget de trykket, signert musikkjournalist og det rødeste politiske segmentet, Arild Rønsen, som under tittelen «Er Hege Storhaug rasist?», pekte på kritikk av islam som rasisme. Vi kommenterte ikke dette på rights.no, da Christian Skaug hos document.no parkerte Rønsen kontant og elegant under tittelen «Er Aril Rønsen idiot?». Skaug slo fast, i Tybring-Gjeddes ånd, at en slik påstand er «en intellektuell selvmordsbomber» verdig fra en «islamfunksjonær»:

Medfødte og tillærte egenskaper ved et menneske er altså en distinksjon som går Rønsen helt forbi. Er han fullstendig idiot, eller bare later han som? (…) Avvisning av idésystemer og mennesker er altså samme sak for Rønsen. (…) Islams lære interesserer ham ikke. Det ville jo ikke være noe hyggelig for ham å erkjenne at IS følger profeten Muhammeds eksempel.

Det var noe liknende mediene før våget å fremføre, som det ikoniske innslaget for 17 år siden, signert Otto Jespersen, i programmet Torsdagsklubben: