Islam

Ny stormoské: «Prise Allah, verdens herre»

Da er det klart at Skandinavia får nok en stormoské, igjen i islamiserte Sverige, der det fremmes ektemenns fulle seksuelle tilgang døgnet rundt til hustruen, mens Danmark setter foten ned for ny stormoské.

Man vet knapt hva man skal si lenger. Det foreligger kilometere med dokumentasjon på stormoskeers totalitære innhold. Så også i Karlstad i Sverige, der Islamiska kulturföreningen holder til. Både medier lokalt og nasjonalt har gjennom årene dokumentert at dette er en salafistisk gruppering, som flere ganger har invitert salafistiske foreldragsholdere fra Saudi-Arabia. Men «Karlstad skal være en by for alle», som en lokalpolitiker fra Liberalerna sier det. Hvordan det er mulig å utvise en så totalt nedsnødd holdning som folkevalgt, er ikke enkelt å svare på. I Sverige er endog Sverigedemokraterna ofte utstøtte og anses overhodet ikke å være inkludert blant «alle».

Fra arkitektfirmaet. Merk alle de lettkledde svenskene.

«Mannens seksuelle rett»

Her om kvinnesynet som fremmes av moskeen, fremført av en imam utdannet i Saudi-Arabia:

En saudiutbildad salafist höll där föreläsningen «Den exemplariska kvinnan», som uppmanar muslimska kvinnor att lyda sina män utan att säga emot:

«Hon får inte gå ut utan hans tillåtelse, för han har den rollen att vara en ledare«, sägs det i föreläsningen som ligger på en salafistisk websida, samt att «den första och främsta plikten för en kvinna är att hon värnar mannens sexuella rätt, eller rätten mannen har när han kallar henne till sin bädd».

Den tidligere islamisten, nå frihetsorientert blogger, Mohamed Omar, er en av dem som har påpekt de åpne båndene til salafister internasjonalt.

Skjermdump, Facebook 17. juni, fra moskeens annonsering av byggetillatelse.

Dette stemmer sosialistene altså på, sammen med Liberalerna. Og det var faktisk Socialdemokraterna som var den største pådriveren for prosjektet, under dekke av «religionsfrihet».

Peker på praktiske ting, ikke ideologi

I Karlstad var kun Moderaterna, Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna mot å gi byggetillatelse. Kristdemokraterna med argument om for få parkeringsplasser, det vanlige argumentet for å prøve å stoppe gigamoskeer i Vest-Europa. Moderaterna med argument om at tomten burde gå til boliger. Kun Sverigedemokraterna pekte på ideologi, konkret i denne sammenhengen kvinneundertrykking, ref. sitat over her.

Moskeen skal bli på nesten 1.200 kvm over to plan, med en 22 meter høy minaret, pluss kuppel toppet med halvmåne. Hvor lang tid vil det ta før bønneropene også godtas av lokalpolitikerne, som i Växjö?

Prislappen er på rundt 22 millioner kroner.

For å finansiere moskeen skal man «få litt hjelp fra utlandet», altså stater i Midtøsten. Men grunnet koronakrisen er dette litt vanskelig for øyeblikket, heter det.

Socialdemokratene sa nei

Vi er vant med en god porsjon sunnere fornuft i Danmark, men også der svikter politikere lokalt. Endog partiet Venstre, som vi i Norge ikke minst forbinder med den modige og klartenkte Inger Støjberg, ville nylig si ja til ny gigamoské tett på en getto i Holbæk. Planen var å overta en bowlinghall og omgjøre den til en moské med plass til  300 menn og 150 kvinner. Her vil Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter – fint navn skal de ha – i tillegg til moské med bønnehall, en for kvinner, en for menn, ha undervisningslokaler, kafé og aktivitetsrom.

Men så til det meget oppløftende: Anført av Socialdemokratiet (minus én stemme), Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, ble planen skutt ned på onsdag. Venstre, Konservative, Radikale, Enhedslisten og Lokallisten stemte for. Merk alliansen: Røde Enhedslisten og Radikale sammen med Konservative!

Socialdemokratnes ordfører i Holbæk forklarte slik hvorfor hun gikk imot planen:

«Jeg er nervøs for, at et islamisk kulturcenter så tæt på Vangkvarteret (gettoen, red.) kan være med til at forstærke nogle af de negative tendenser i området.»

Dette mens vi venter på en ny stormoské i Norge. Når en slik plan legges på lokalpolitikeres bord, er det å håpe at folk i kommunen gir tydelig beskjed.

Takk for lesertips. Og husk alltid å tipse oss om nye mosképlaner lokalt i Norge.