Islam

Klage på NRK’s diskriminering, islam-hvitvasking, polarisering og misjonering

NRKs overdekning av id-feiringen har fått folk til å rase mot statskanalen. Skal statskanalen, med Regjeringens støtte, avkristne Norge og innføre islam som den nye religionen?

Bente Haarstad er frilansjournalist og fotograf. Hun har, som så mange andre i Norge, reagert kraftig på NRKs voldsomme dekning av avslutningen på fastemåneden ramadan sist uke. Med hennes tillatelse får vi gjengi hennes klage til Kringkastingsrådet, sakset fra Facebook-siden hennes i går. NRK har mottatt rundt 100 klager så langt. Det er lov å kopiere tekst her og klage til det samme rådet

Klage på NRK’s diskriminering, hvitvasking, polarisering og misjonering

NRK har i tiår vært samfunnslim, som en statskanal og den viktigste informasjonskanalen for det norske fellesskapet.
Det er det slutt på. Det vi nå ser er en journalistisk kollaps, på noen av de viktigste områdene NRK skal dekke.

Jeg klager herved på at NRK bedriver diskriminering, hvitvasking, polarisering og misjonering.
Dette rammer først og fremst landets kristne, men også befolkningen generelt.

NRK har i årevis og i økende grad diskriminert kristne til fordel for ikke-norsk, reaksjonær og totalitær religion uten røtter i Norge.

For å nevne noe: I 2010 fjernet NRK fedrelandssalmen, som har vært spilt i radioen hver søndag siden 1920-tallet, men ble presset til å ta den inn igjen.

I 2013 forbød NRK kors som smykke, men har siden omtrent daglig promotert hijab, islamismens fremste symbol, og noe millioner av verdens kvinner lider under.

I 2015 ville NRK åpne for muslimsk «morgenandakt». Det skulle fjernes enda en bit av alt kristent.

Og i 2020 er det altså full rulle med islam. Fra morgen til kveld reklamerer og misjonerer NRK med rosemalende program om denne religionen som i 1400 år har undertrykt og forfulgt kristne og andre annerledes tenkende på det mest intense, med 260 millioner forfulgte kristne i 2020. Mange av dem massakrert av islamister. Pågående tragedier som grenser til folkemord, noe som aldri nevnes av NRK.

NRK’s lansering av hijabbrukere som Iman Meskini, irakiske Faten og somaliske Rawdah Mohamed som «rollemodeller» i Norge var bare vorspiel. Denne uken har det vært full fart med islam; muslimer snakker om islam, spiser islamsk mat, alt er bare islamsk fryd og gammen, frem til palestinske Rima Iraki avrunder det hele med direktesendt islam-show søndag 24. mai. Mens jeg skriver dette er det minst tre ulike, rosemalende saker om islam på NRK.no. Alt dette mens Kristi himmelfartsdag, en av de viktigste dagene i kristenheten, ble totalt avlyst av NRK. Totalt avlyst i likhet med kristen påskefeiring, kristen julefeiring, og sannsynligvis, kristen pinsefeiring kommende uke.

Når har vi sett NRK invitere kristne kjendiser til å snakke om kristendom? Når har vi hørt kristne artister, kristne humorprogram eller sett kristne få lage mat og snakke om kristendommen? Eller en storstilt, festlig direktesending med kristne i alle funksjoner og på alle sider av mikrofonen? Når har vi hørt kristne og kristendommen bli hyllet uten motforestillinger? Når har vi sett kristne bli kvotert inn i NRK’s viktigste jobber, som afghanske Yama Wolasmal og Rima Iraki? Iraki ETTER at hun som vikar la ut på facebook i august 2013:

«Se her, muslimske Facebook-venner! Har du lyst til å vise andre hvordan du og din familie feirer eid? Dagrevyen har lyst til å komme på besøk i dag. Send meg melding i innboksen hvis dette er noe du kunne tenke deg å være med på. Jeg garanterer at det blir en gladsak:)» (Jeg kopierte dette og mer til, fordi det var så oppsiktsvekkende fra en angivelig sentral journalist i Norge).

Der og da burde karrieren vært slutt. For som journalist garanterer du ikke gladsaker til egen gruppe. Isteden ble hun forfremmet til fast jobb og nyhetsanker, og nå også programleder for storstilt, islamsk direktesending. Garantert gladsak for egen gruppe, garantert det motsatte for nordmenn som ikke liker hvor det bærer.Hvor mange programmer har forresten NRK laget om den kristne fasten, nå eller i nyere tid?

Selvfølgelig skal NRK dekke islam. Det mest presserende er de utallige negative konsekvensene og kostnadene ved islamsk innvandring, som økt kriminalitet, æresvold, parallellsamfunn, trygdesvindel etc. NRK gjør det motsatte; dekker over, hvitvasker og rosemaler. Kronet med alle de rosemalende programmene NRK har produsert denne uken.

Detter er en programmering som utvilsomt fører til økt polarisering i et tidligere harmonisk samfunn.

NRK bryter ikke bare skikk og bruk, pressens egen Vær Varsom-plakat om uhildet nyhetsdekning, åpen debatt og neglisjering av kritisk søkelys på innvandringens konsekvenser.

NRK bryter også med Grunnlovens §2: «Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv.» Norges verdigrunnlag er altså ikke islam. Tvert imot. Norge har en tusenårig kristen kulturarv, og det er over 4 millioner medlemmer i kristne menigheter. NRK diskriminerer alle disse, pluss vår kristne kulturarv, til fordel for en religion som kom hit som gjest for få år siden. For øvrig ikke etter å ha blitt invitert.

Jeg har i alle år vært for en felles, reklamefri felleskanal, men nå er det slutt.

Jeg klager også på å bli tvunget til å betale for NRK’s virksomhet, ettersom den så opplagt ikke er i min eller nasjonens interesse, på stadig flere områder, men tvert imot. Kristne og andre ikke-muslimer må snarest få fritak fra å betale NRK-lisens over skatteseddelen.

Bente Haarstad, 24. mai 2020
Frilansjournalist og fotograf