Innvandring

FrP raser mot Høyre: Flyr inn Moria-migranter

- Og der ga Høyre etter for en totalt uansvarlig innvandringspolitikk og bryter dermed sine løfter, sier Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsmann for FrP.

Så fikk vi rett: Regjeringen vil hente Moria-migranter til Norge, omtalt som «barn», som vi skrev på frigjøringsdagen, 8. mai.

Idet dette ble kjent i formiddag, gikk Jon Helgheim rett ut på Facebook og raste mot det han mener er «uansvarlig innvandringspolitikk:

Og der ga Høyre etter for en totalt uansvarlig innvandringspolitikk og bryter dermed sine løfter. For å tekkes andre partier skal de nå ta hjelpen fra noen som virkelig trenger det, og gi det til asylsøkere med tvilsomt beskyttelsesbehov.

Helgheim mener dette vil forverre situasjonen i Hellas:

Dette vil føre til at situasjonen i Hellas blir enda værre, flere vil lokkes ut i lidelse og nød. Dette har blitt forsøkt tidligere og situasjonen ble bare værre. Dette er en trist beslutning for Norge, for en ansvarlig innvandringspolitikk og for de som virkelig trenger hjelp.

Nå venter Regjeringen på at 8 – 10 land til i Europa gjør det samme før flyreisene startes til Norge.

– Regjeringen har hele tiden ønsket en bred europeisk løsning, og nå slår vi fast hva vi mener med det. Forutsatt at minst 8–10 andre land i Europa realiserer sine uttak, så vil regjeringen bidra og hente sårbare barn og familier med stor sannsynlighet for opphold fra leirene i Hellas, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) til NTB.

– Vi må forståelig nok komme tilbake til tidspunkt og antall barn, men i tråd med Granavolden-plattformen så vil vi gjøre dette innenfor rammen for antallet kvoteflyktninger, legger hun til.

Vi er flinkest!

Norge satser på å være flinkest i klassen. Mæland peker på et vedtak fra 2015 om å relokalisere 1.500 migranter fra Hellas og Italia. Det var «nesten bare» Norge, sier hun, «som levde opp til sine løfter».

Slik gir egentlig Høyre KrF, Venstre og alle de andre uansvarlige partiene rett i at dette er en fornuftig politikk. Asylsøkere/migranter skal altså aktivt hentes til Norge. Både Høyre og Ap vet at dette ikke er en fornuftig løsning, men de velger å delta i kortspillet.

Hva mener folket om dette? Her er hva Aftenpostens asyl- og migrasjonsaktivister mener, se skjermdump.

Mens i VG er tonen nå en annen:  «Å plukke ut en leir, i et hav av nød, er ikke svaret.»

Saken skal stemmes over i Stortinget på torsdag.