15-årig jente gruppevoldtatt etter avtale: «Ualminnelig grov sak»

De fire tenåringsguttene fremstod alle som rolige da de ble idømt varetekt. Flere tungt bevæpnede politifolk var til stede under hele prosessen i rettssalen.

Natt til lørdag skal ei 15 år gammel jente ha blitt voldtatt sør på Sjælland av fire tenåringer i alderen 17 – 19 år. Dagen etter var samtlige satt i vartekt.

Leder av etterforskningen, Søren Ravn-Nielsen, karakteriserer overgrepet som «en ualminnelig grov sak». Samtlige fire nekter for skyld.

Tatt opp på mobil

Det var jenta og hennes mor som anmeldte de fire for å ha gjennomført en gruppevoldtekt. Alle de fire ble siktet for «i forening, etter forutgående avtale og i felles forståelse» å ha voldtatt jenta ved en lokal skole.

En av de fire siktede ankom retten i hvite tøfler, med langt hår og fullskjegg. En annen er spinkel og med flippskjegg, skriver Extrabladet.

En tredje er som den eneste etnisk dansk af udseende, og den sidste sigtede har en lang hårpisk.

De virker alle rolige. En af de sigtede benytter sig af en kurdisk-talende tolk.

Der var fem skarpt bevæbnede politifolk til stede under hele processen i Retssal 6.

Deler av gruppevoldtekten ble tatt opp på mobil. Alle fire ble idømt vartekt frem til 27. mai, da retten fryktet at de kan påvirke vitner.

«Ualminnelig grov»

Jenta har gitt en detaljert forklaring om hendelsesforløpet.  I tillegg skal det ha vært en underliggende trussel om vold mot henne. Begge moment som førte til idømt varetekt.

En av de fengslede er tidligere straffet for vold, tyveri, utpressing og trussel mot vitner. De tre andre er ikke tidligere straffet.

Tre av de siktede erkjenner å ha hatt sex med jenta, men sier det var frivillig fra hennes side. Den fjerde siktede, han med dansk utseende, deltok ikke direkte i voldtekten. Det er dog han som skal ha filmet deler av hendelsen.

Det var også en af årsagerne til, at han blev varetægtsfængslet. Dommeren mente nemlig, at optagelsen gjorde, at han ikke bare var en, der var uvedkommende for sagen.

Jenta kjenner tre av de siktede fra før.

I 2019 mottok danske politi 1.662 anmeldelser av voldtekt eller voldtektsforsøk. 298 av anmeldelsene handlet om overgrep mot barn under 12 år. De fleste ofrene er under 24 år, og de var ikke påvirket av alkohol eller annet.