Kriminalitet

Bilbranner: markerer revir

Det er så destruktivt. Hvem kan finne på å sette fyr på biler?

Ikke engang koronakrisen gjør inntrykk på pøbelen i Oslo. Bilbranner er «gøy». For det er en effektiv måte å skape frykt på i befolkningen, og du får stor oppmerksomhet – for å være en idiot.

Politiet i Oslo rykket søndag morgen ut til Haugerud i bydel Alna i Oslo. Denne gangen var syv-åtte biler satt i brann. Politiet skriver på Twitter at brannen er påsatt, og at vitner har sett personer som har tent på og løpt fra stedet.

– Vi har en ikke så veldig god beskrivelse – det er sett fire mørkkledde personer, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til NTB.

Tidligere i natt brant det også i tre biler i samme bydel. Politiet ser hendelsene i sammenheng.

Det er så destruktivt. Hvem kan finne på å sette fyr på biler?

Det er etter all sannsynlighet ikke norsk etnisk ungdom som gjør noe slikt. Det skyldes antakelig ene og alene at våre politikere over tid har gitt «carte blanche» til at kulturer fra Midtøsten og Afrika har fått slå rot i Norge. Det er sannheten. Lik den eller ikke. For det er hovedsakelig ikke-vestlig innvandrerungdom som er ute å renner på nettene med bensin og fyrstikker i innvandrertette områder.

Hva oppnår de med det? Min tolkning er at de markerer revir. Her er det vi som bestemmer. Se hva vi er i stand til å gjøre. 

De oppfører seg som en flokk av dyr som forsvarer sitt territorium mot inntrengere, som blant annet er politiet i Groruddalen. Hensikten er å ha kontroll, skremme lokalbefolkningen til taushet. Helst ser de at folk generelt holder seg inne på kveldstid, slik mange nå gjør i koronakrisen. Da kan reviret markeres enda «friere» med ungdomsgjenger som kaster stein, fyrer opp biler og med truende adferd slår ned og raner folk, samtidig som de kontrollerer narkotikaomsetningen. Sistnevnte sliter de kanskje ekstra med i disse tider, da det nok er vanskeligere å få narko inn i landet.

Grensene i reviret blir gjerne patruljert og markert regelmessig. Om en konkurrent oppdages i reviret forsvares det i første omgang med aggresjon. I noen tilfeller kan også pøbelen gå til fysiske angrep på inntrengere.

Det finnes fortsatt ikke et område i Norge som er et «fristed» hvor norske lover ikke gjelder, men i bydelene med størst andel innvandrere finnes det mange mennesker som ikke forholder seg til norske lover.

Gud velsigne NAV-kontorene som finansierer elendigheten ved å dele ut penger over en lav sko. Bonusordningen er blant annet inntekter fra salg av narkotika.

Utviklingen med opphopning av innvandrere i enkelte bydeler er en «enorm utfordring» for integreringen i hovedstaden. Myndigheten kan fortsette å pøse på med milliarder av kroner til norskopplæring, nye parkanlegg, sosionomdialoger og fritidsklubber. Det hjelper ikke. Foreldrene til rabiate ungdommer må ansvarliggjøres. Det må få konsekvenser som svir. For hva har snillismen brakt oss så langt?

Det er flere politikere som skryter av at Oslo er Europas hurtigst voksende hovedstad, men de glemmer å si er at det er den innvandrerrelaterte befolkningen som vokser. De glemmer også å si at deler av innvandringen skaper en masse problemer.

Vi vet hva det eneste som hjelper er: vi må få innvandringsstopp i Oslo.