Politikk

Klima-MDG er desperate

Mens koronasmitten herjer, oppfører MDG seg som barn.

Daglig får MDG opptre i mediene og utbasunere sine livsfjerne ideer. De maser om befolkningens matvaner, reisevaner og livsstil – og pressen dropper selvsagt kritiske spørsmål. Det aller mest latterlige er at MDG ønsker flere innvandrere til Norge, de vil ha mer penger til sine spinnville klimaprosjekter, samtidig som de vil gruse oljeindustrien.

Hvor tror de pengene kommer ifra?

MDGs Une Bastholm oppfordrer nå KrF å gå ut av regjering for å presse Høyre til å ta imot migranter fra Moria-leiren i Hellas. Det må kunne kalles elendig timing! Regjeringen og Høyre har langt viktigere ting å holde på med i disse korona-tider. MDG på sin side kan derimot bruke tiden til å lære seg ett og annet om økonomi.

MDGs standpunkt er at Norge bør ta imot minst 750 barn og sårbare personer fra leiren. Regjeringen bør følge opp initiativet fra Tysklands forbundskansler Angela Merkel, sier Bastholm.

Ifølge Bastholm er det barn som trenger akutt hjelp nå. Men har hun fått med seg at det er rundt 400 millioner barn som lever i fattigdom i utviklingsland? 20 prosent av disse barna lever i husholdninger med en gjennomsnittsinntekt på 1,9 dollar per dag, tilsvarende cirka 15 kroner (Verdensbanken og UNICEF 2016).

UDI rapporterte i 2016 at kostnaden per flyktingbarn er rundt ni millioner kroner i løpet av en støtteperiode. Årsaken er det omfattende støtteapparat som må på plass som omsorgssentre under barnevernets oppsyn. Det koster to millioner kroner å ha ett barn på omsorgssenter i ett år. Og når barn siden bosettes i barnevernsinstitusjoner eller fosterhjem er kostnaden 1,4 millioner kroner per år.

750 barn/unge * 9 millioner kroner = 6,7 milliarder kroner.

Hvilken verden lever MDG i? Skjønner de ikke hvor mange barn, som lever i ytterste nød i verden, kan få hjelp for de pengene? Det er urovekkende når vi har politikere som tror at Norge er en utømmelig pengebinge, hvor de ukritisk, på felleskapets regning, bokstavelig talt presser for få finansiert sine svindyre prosjekter.

Samtidig ønsker MDG å kutte utslippene med 80 prosent på ti år, foreslått av MDGs programkomité. De vil ha lavere kjøttforbruk, færre flyreiser og oljestopp i 2032 (Aftenposten 9 mars). Dette er tiltak som garantert vil rasere norsk økonomi. Hvordan skal Norge da yte bistand rundt i verden, et budsjett som nå er på nesten 40 milliarder kroner – årlig. Og hvem skal finansiere den vanvittig kostbare innvandringspolitikken?

Nå har MDG snudd seg rundt i forbindelse med Korona-viruset som har lammet Norge. De etterlyser redningspakker for å skape grønne arbeidsplasser! Kan de ikke for engang skyld realitetsorientere seg om hva som foregår rundt dem og i resten av verden?