Innvandring

Åkesson er i Tyrkia med beskjeden: «Sverige er fullt»

SDs partileder står nå i Tyrkia på grensen til Hellas og gir migranter klar beskjed: "Sverige er fullt."

På tirsdag tok Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna, seg til Tyrkias’ grense mot Hellas. Med flygeblad ga han tydelig beskjed til dem som ulovlig prøver å ta seg inn i Europa:

Fra Åkessons Facebook-profil, 4. mars 2020

Vårt budskap til migrantene er tydelig: Sverige er fullt.

SD-lederen befinner seg i den tyrkiske grensebyen Edirne, der han ikke bare snakker med migrantene, men også politiet. Åkesson understreker med bred penn at Sverige ikke har kapasitet til å hjelpe flere.

Partilederen traff flere som nettopp har pekt seg ut Sverige som destinasjon. De skal etter planen altså ta seg gjennom hele Europa og helt opp til landet i nord. Dette betyr at de går gjennom det ene trygge landet etter det andre for å nå det de tror er honningskrukken Sverige.

Han säger att han pratat med flera migranter, och att många av dem vill till Sverige.

– Alla vill till Europa, i första hand norra Europa. Man nämner Tyskland och Sverige. Jag träffade en som vill till Nederländerna. Det är vår del av Europa de vill till, säger Jimmie Åkesson.

At vår statsminister, Erna Solberg, ikke vil stenge grensene, bør hun kanskje revurdere, for honningen flyter ikke lenger i Sverige, men det gjør den i Norge.