Terrorisme og ekstremisme

Norge henter hjem IS-kvinne og hennes syke sønn på 5 år

I dag hentet Norge ut en 29 år gammel IS-kvinne fra Syria og hennes fem år gamle syke sønn. I tillegg har kvinnen med seg et annet barn som også skal være hennes.

Siste: FrP tar dissens i regjeringen, melder NRK 15.45.

Dette betyr at Regjeringen Solberg har gjort helomvending. Foreløpig er det ikke kommet en begrunnelse for hvorfor kvinnen og barna hentes til Norge. Meldingen kom like før kl 15 på NRK. Både Venstre og KrF i regjering har ønsket å hente kvinnene og barna til Norge, totalt rundt 40 barn.

Slik så NRKs melding ut:

Kvinnen var gift med Bastian Vasques. Den syke gutten er sønn av avdøde Vasques. De ble hentet ut av leiren al-Hol i Syria. Datteren på tre år har kvinnen med en annen IS-terrorist.

Rettelse: Kvinnen er Aisha Kausar som i en periode var gift med Vasques, skrev Aftenposten tidlig i ettermiddag. Aftenposten har nå endret saken sin helt (ca kl 16), uten å beklage eller fortelle om den grove feilen. Kvinnen er ikke Kausar, så langt vi forstår nå (kl 16.07).

AP