Den kulturelle revolusjonen

Endelig politisk gjennomslag: Det blir svinepølser på Stortinget!

Christian Tybring-Gjedde jubler og sier muntert at han for første gang har fått politisk gjennomslag, det dertil i en særdeles viktig sak: Pølser av svinekjøtt.

Stortinget ble tatt på sengen av det brede folkelige engasjementet i dag etter at det ble kjent at jultrefesten på tinget ikke skulle tilby annen mat enn kyllingpølser.

– Det er kjempefint. Det er første gang jeg har fått noe gjennomslag i norsk politikk. De har vel skjønt at de har gjort en tabbe, sier Frp-politikeren.

I henhold til stortingsdirektøren Marianne Andreassen, handlet ikke valget av kyllingpølser om «kulturell kapitulasjon», slik Tybring-Gjedde skrev på Facebook tidligere i dag.

– Nei, det mener jeg ikke. Kyllingwiener ble valgt av praktiske grunner. Siden dette har skapt engasjement tilbyr vi nå andre typer pølser også, svarer stortingsdirektøren.

Pølsegjennomslaget til Tybring-Gjedde kan virke ubetydelig, men det er strømmen av eksempler på den stadige kulturelle tilpasningen som folk reagerer på. Da er det vel bare å gratulere Tybring-Gjedde med pølseseieren, og så får vi håpe at flere tenker seg bedre om før man ender opp med å ta disse halal-valgene.

Vi forventer at de tre herrene i FrP, Tybring-Gjedde, Amundsen og Helgheim, fortsetter sin kamp mot islamiseringen av Norge, enten det handler om pølse i Oslo eller ny stormoské i Bergen.

Hovedillustrasjon: HRS

TV2