Den kulturelle revolusjonen

Elever tvunget til å be til Allah. Jentene plassert bakerst

Elever i en 5. klasse ble tvunget til å gå ned på knærne og be på arabisk i retning av Mekka. Dertil ble jentene plassert bakerst i klasserommet under bønnen.

En pappa forteller at døtrene hans kom hjem fra skolen, Bjurbäcksskolan, og fortalte at de ble tvunget ned på knærne på bønnematter i klasserommet. En morsmålslærer til klassens arabiske barn leste vers fra koranen, et språk de svenske barna ikke kan, mens barna lå i bønn. Bakerst i klasserommet ble jentene plassert, etter tradisjonen og lovverket i islam.

Utdanningssjef i kommunen Emmaboda i Sverige, Lennart O Werner, bekrefter at hendelsen er reell. Barna ble pålagt denne rituelle bønnen i religionsundervisningen. Det hele var et «rollespill» i henhold til ham.

Jentene bakerst

Det hører med til historien at «enkelte» elever hadde med sine egne bønnetepper, mens de andre elevene fikk utdelt bønnetepper av læreren. Barna skulle feire eid al-fitr, festen for avslutningen av fastemåneden ramadan. Pappa Markus forteller at døtrene forklarte at de fikk beskjed om å vende seg mot Kaba i saudiske Mekka.

Markus ble ikke minst sjokkert da døtrene fortalte at klassen ble kjønnsdelt under bønnen. Jentene ble plassert bakerst i klasserommet. Det er «helt galet», sier Markus til Samnytt.

Att efter det sätta dem (jentene, red.) längst bak i klassrummet, är så… Helt galet. För att knäböja på en matta och be mot Mecka. Allt medan en hemspråkslärare reciterar koranen.

Markus har gått til anmeldelse av skolen.

Kan noen se for seg at muslimske elever kommanderes til å folde hendene og repetere en lærer som siterer fra bibelen?

Hvor mange andre skoler foregår dette på? Det er ett spørsmål. Et annet er: hva lærer barna om islam i religionsundervisningen? Blir de gjort kjent med krigeren og politikeren Muhammeds brutalitet fra år 622 til hans død 10 år senere? Blir de gjort kjent med kvinnenes lave status under Muhammed, en status de også har i dag – i Norge? Blir de gjort kjent med synet på «vantro», altså kristne og jøder, som også lever i beste velgående her i Skandinavia?

Hovedbilde: Danske skolebarn i bønn. Skjermdump.