Om HRS

Mens Sverige blør: Tjenestereise mandag og tirsdag

De svenske tilstandene kan ikke ignoreres lenger. Vi som slo alarm for mangfoldige år siden, fikk dessverre rett: Den ekstremt høye innvandringen til Sverige av folk fra klankulturer, måtte gå galt. Etter den siste helgen med også et skutt og drept barn på 15 år, "kryper norske gammelmedier til korset" og rapporterer tett fra voldsinfernoet i vårt naboland.

De «gode» er innhentet av volden i Sverige nå. Den rammer blindt og hvor som helst. Ann Heberlein, forfatter og tidligere lokalpolitiker for Moderaterna, slår til i en kronikk i Expressen: «De kalte oss alarmister – vi hadde rett hele tiden», slår hun fast.

De trodde att de skulle gå fria. Att deras pengar, utbildning och goda värderingar skulle skydda dem från mörkret.

En nymornad medelklass ser nu med lika delar bestörtning och förvåning våldet krypa närmare, skriver Ann Heberlein.

Heberlein peker på det åpenbare, som også gjelder «de gode» i Norge, journalister inkludert: Man vendte bort ansiktet fordi volden hele tiden rammet andre, rammet fremmede, samtidig som man holdt den moralske fanen høyt. Disse «gode» kommer ikke til å endre politisk oppfatning. De kommer kun til å barrikadere seg i gated communities, mener Heberlein:

Det är direkt omoraliskt att vända bort ansiktet för att våldet drabbar någon annan: Någon som inte är som jag. Förbryllande nog har ofta just den här kategorin människor en mycket hög svansföring i moraliska frågor. De avfärdar den som är bekymrad över våldet som ”alarmist” och berömmer sig själva om att vara lite bättre, en större humanist. Det handlar om självbild, snarare än om faktiska omständigheter. Som medelklasspappan ”Rickard” uttrycker det i Morenos reportage: ”Att KD och M lyfter lag och ordning är ett svar på delar av medelklassens rop. Men KD och M stämmer inte med min självbild”.

Rickard och hans vänner kommer inte att ändra politisk uppfattning. De kommer att befolka gated communities och fortsätta att hävda att Sverige är världens bästa land.

HRS er på reise i to dager. Vi er tilbake for fullt førstkommende onsdag. Toget har for lengst forlatt perrongen i Sverige, og mer enn noen gang er det viktig å holde fokuset på tragedien i vårt naboland, en gang kanskje verdens beste land.