Innvandring

Elever tvunget til å skrive om «rasistiske» Sverigedemokraterna

En lærer ville indoktrinere elevene i 9. klasse med hat mot Åkessons SD. Partiet er "rasistisk og fremmedfiendtlig", het det. At Sverige trenger flere asylsøkere, var også del av propgandaen.

Dette skjedde på Vallentuna Friskola på onsdag, skriver Samnytt. Elevene i 9.klasse fikk fire skriftelig oppgaver av sin lærer, Helena.

De to første oppgavene lyder slik:

Skriveoppgave 1: Med tanke på valgresulatet og det faktum at et fremmedfiendtlig parti har styrket sine mandater i riksdagen, trenger vi alle å arbeide mot fiendtlighet mellom grupper. For å bygge et samfunn som betoner samhold istedet for avstand, har regjeringen med statsministeren i spissen utlyst en konkurranse for ungdom. De etterlyser ungdommers konkrete ideer om prosjekt som kan bidra til økt samhold i samfunnet. Forklare og begrunne hvorfor akkurat ditt forslag er verdt å satse på.

Tittel: Til statsministeren

Skjermdump, Samnytt

Skriveoppgave 2: Du reagerer på den (ganske) aktuelle hendelsen at Sverigedemokraterna har fått flere mandat i riksdagen etter valget. Du ser bevis på frememdfiendtlighet og rasisme i din omgivelse. Du vil bekjempe utviklingen i samfunnet ved å vekke andres engasjement rundt spørsmålet og presentere løsninger på problemet. Du bestemmer deg for å skrive kronikk om emnet. Du sender inn teksten din til avisen Ung i dag.

Tittel: Fremmedfiendtlighet i Sverige? Nei takk!

Med SD får Sverige ingen ny Slatan

I skriveoppgave nummer tre, settes fokuset på et «flerkulturelt idretts-Sverige», og der har ikke overraskende fotballstjernen Zlatan fra Rosengård i Malmø fått sin plass.

Skriveoppgave 3: I Sverige har vi mange fremgangsrike idrettsmenn og idrettskvinner som har en annen bakgrunn enn svensk. Et av Sveriges sterkeste varemerker innen idrettsverden er Zlatan. Med den politikken som Sverigedemokraterna fører, som innebærer en minskning i familieinnvandringen, minsker mulighetene for at nye «Zlatans» trer frem.

Avisen Offsides neste nummer skal handle om nettopp dette. Sjefsredaktøren etterspør innlegg fra engasjerte unge lesere som vil argumentere for et flerkultuelt idretts-Sverige. …

Tittel: Sporten trenger flere Zlatan.

Den siste skriveoppgaven omhandler at «Sverige bør velkomme alle asylsøkere». Hitlers propagandaminister Goebbels kunne knapt gjort det bedre.

Skjermdump: Samnytt

«Bare tipset om det»

Flere elever reagerte negativt på skriveoppgavene, og nektet å besvare oppgavene. Dette fikk læreren til å si at de ikke trenger argumentere mot SD, men at hun «bare tispet om det». En elev forteller:

– Hun har bedt om unnskyldning og i dag fikk vi et nytt ark der læreren har byttet ut SD med partiet X, og nå får vi skrive om hva vi vil, men hun henviser fremdeles til at vi skal skrive om et rasistisk og fremmedfiendtlig parti.

Når Samnytt henvender seg til rektor på skolen, Zandra Jakobsson, legger hun seg flat. – Nå er hele oppgaven endret, sier hun.

Vel, det er noe annet eleven forteller. Alle vet hvem partiet X er.

Det er vanskelig ikke å tro at denne propagandaen i Sveriges skoler (og universitet) har foregått i vidt monn i mangfoldige år. At liknende ikke også foregår i Norge, skal man antakelig være bruktbilselger for å hevde.