Innvandring

Eksplosjoner og drap: – Sverige har mistet kontrollen

Det er nærmest ufattelig hva som skjer i Sverige. Før reiste eksperter til landet for å lære i positiv forstand. Nå kommer ekspertene for å studere eksplosjonene og voldshelvetet. For regjeringen har mistet kontrollen over landet. Men hvem har skylden?

Biler brenner, barnefamilier vekkes av eksplosjoner utenfor vinduet, og i byene opererer det statlige organet for å beskytte befolkningen mot bomber. Dette er hverdagen i Sverige anno 2019. Det finnes knapt et land i verden ut fra folketallet som opplever så mange eksplosjoner fra bomber. Da må man til land i åpen konflikt, skriver Arin Karapet, politiker for Moderaterna. «Stefan Löfven har mistet kontrollen», slår han fast i en kronikk i Expressen.

Malmø får nå politiassistanse fra andre deler av landet. Danmark beskytter seg ved å innføre grensekontroll: «Vi ser utviklingen i Sverige, og vil ikke at den skal spre seg til Danmark», sa den danske justisministeren nylig. Dette er med andre ord blodig alvor.

«Disse problemene oppstod ikke over natten, men er baksmellen etter en uholdbar innvandring, naiv integreringspolitikk og utilstrekkelig rettslig politikk.»

Barn skytes ihjel av andre barn

Det har gått så langt at barn blir drept av andre barn, fortsetter han. Utenforskap og trygdeavhengighet har fått gå i arv til neste generasjon. Ressurser settes inn i skolen for å støtte nyankomne, men det hjelper ikke.

Skolans misslyckande gör att ungdomar i stället fostras av gatans regler och skickas rakt i famnen på kriminella gäng och droghandel. Fler och fler barn skjuts ihjäl av andra barn.

Kombiner dette med at politiet mangler ressurser for å bekjempe gjenger, at kriminelle får lave straffer, endog sjenerøse strafferabatter, «når det burde vært omvendt».

Før reiste eksperter till Sverige for å lære om den svenske modellen – i dag reiser de hit for å studere sprengninger og mislykket integrasjon.

Karapet mener en sentral del av løsningen er at Sverige må gi opp selvbildet som den «humanitære stormakten» og snillismen. Han vil ha strammere innvandringspolitikk og at det stilles krav til integrering. De kriminelle gjengmedlemmene skal få doble straffer. Grensene må voktes langt bedre for å få has på innførsel av våpen, narkotika og sprengstoff. Han mener videre at Löfvens kurs er ved veis ende. Det finnes ikke lenger «unnskyldninger og bortforklaringer», fortsetter han.

Regeringen och Stefan Löfven har tappat kontrollen över säkerheten på våra gator.

Dette er fine ord. Absolutt. Men vi vil gjerne minne Karapet om hans tidligere leder og statsminister, Fredrik Reinfeldt, som mente at grenser er noe folk bare har funnet opp, og at Sverige ikke tilhører svensker som har bodd der i mangfoldige generasjoner, og at Sverige nå skapes av innvandrerne som bor der. Sverige tilhører ikke svenskene. 

Skylden for den svenske katastrofen ligger fra, i norsk kontekst partimessig, Rødt til Høyre. Innse det, også du Karapet. Og be om unnskyldning og rydd opp. Det er for lettvint og faktisk umoralsk å skyte på andre politiske parti når dere i Riksdagen har vært enige om å åpne Sveriges grenser for Midtøsten-tilstander.