Innvandring

Kjøp nå! Boken som kunne forandret Norge

Den prisvinnende boken min om innvandringens konsekvenser, er endelig til salgs igjen. Bestill nå og få den signert før jul!

Men størst av alt er friheten. Om innvandringens konsekvenser, slo ned som en bombe i 2006. Boken tar for seg et bredt spekter av «utfordringer» med den ikke-vestlige innvandringen, ikke minst verdimessig konsekvenser, og den er skrevet i ånden til opplysningstiden. Den tar et oppgjør med æresdrap, arrangerte ekteskap, kjønnslemlestelse, dumping av barn på koranskoler i foreldrenes hjemland, og islam og dens medfølgende problem. Boken ble en bestselger, årets debattbok og prisvinner. Det var kort og godt mitt gjennombrudd etter ti år som forfatter og debattant innen innvandringsfeltet.

Det aller mest spesielle for meg i dag er at om politikerne hadde tatt det omfattende dokumenterte innholdet på alvor, hadde nok vi i Norge vært på et mye bedre sted enn i dag.

Her kan du lese om den brede omtalen boken fikk, der terningskastene oftest var meget gode, som i VG: «En innvandringspolitisk bombe», ble det sagt – og med terningskast 5.

Min redaktør på boken den gang, sosiolog Halvor Fosli, som selv er er aktuell med ny bok nå (kan kjøpes her), skriver følgende til oss om hans syn på utgivelsen av Men størst av alt er friheten.

En moderne klassiker

Av Halvor Fosli, Forfatter og sosiolog, og forhenværende forlagsredaktør i Kagge forlag

I 2006 vikarierte jeg som forlagsredaktør i Kagge forlag; en ansatt hadde svangerskapspermisjon. Hege Storhaug hadde gitt ut flere bøker på Aschehoug forlag, og tok kontakt med meg – det var i februar måned en gang – om å skrive en bok om innvandringens konsekvenser. Hun ville gjerne ha boka ut samme høst! Min vurdering var at temaet hadde stor samfunnsmessig betydning, men også stort salgspotensial, og jeg sa ja til å lese hva hun hadde skrevet så langt.

Manus gikk noen runder med konsulenter, forfatter og meg, og jeg husker det som en av de beste forlagsprosesser jeg har vært med på. Hege var så energisk, takknemlig, motivert, så utålmodig; glad for alle innspill, alle forslag til forbedringer og rettelser, og det var en sann fryd å få være med på å lose det hele i havn, med ferdig bok tidlig i september, etter en voldsom sluttspurt.

Boka Men størst av alt er friheten. Om innvandringens konsekvenser ble en av forlagets bestselgere den høsten, og solgte i over 10.000 eksemplarer. De aller fleste anmeldelsene var fra gode til svært begeistrede. Både eksempelvis VG, Sunnmørsposten og Jyllands-Posten trillet terningen til fem, og professor Unni Wikan skrev i Morgenbladet: «Det går ingen vei utenom å ta Hege Storhaug og hennes bok inn over seg.»

Jeg husker Hege og jeg ofte diskuterte hvordan de norske politikerne vil komme til styre innvandrings- og integreringspolitikken framover. Jeg hevdet at de vil være såpass oppegående at de vil ta lærdom av boka til Hege og annen kunnskap om problemene som innvandringen førte med seg, og at de kom til å legge om kursen og utvikle en mer bærekraftig politikk. Hege var mye mer mistroisk og pessimistisk (trolig fordi hun kjente norske politikere bedre enn meg!). Det var dessverre Hege som fikk rett. Jeg må i dag innrømme at jeg var den naive forlagsmannen som trodde på bokas, opplysningens og argumentenes overbevisende kraft. Om flere hadde lyttet på Hege i 2006, ville Norge i dag vært et bedre land, for å si det enkelt.

Men størst av alt er friheten er en moderne klassiker i norsk sakprosahistorie, det er en utgivelse jeg er særdeles stolt over å ha vært redaktør for, og det er en kunnskapsrik og relevant bok som jeg fremdeles varmt vil anbefale 13 år seinere.

Vi kan nå tilby denne historiske boken til kun 149 kr, pluss frakt. Alle bøkene blir signert. Begrenset opplag, og det aller siste opplaget.

Her kan du bestille boken, som vil komme frem i god tid før jul! Hvis noen vil ha flere enn tre eksemplarer, ta kontakt med [email protected].