Innsparket

UDI vurderer retur av asylsøkere til Syria, NOAS sier nei

Hva skal vi egentlig med norske myndigheter når vi har NOAS?

Utlendingsdirektoratet (UDI) vil i høst gjøre en ny vurdering av om Norge skal åpne for å returnere asylsøkere til Syria.

Det vil selvsagt ikke Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). Surprise.

NOAS jobb er blant annet å stikke kjepper i hjulene hver eneste gang myndighetene prøver å stramme inn den liberale innvandringspolitikken som er i ferd med å bryte ned velferdsstaten Norge.

Nå er nesten hele Syria trygt. I regjeringskontrollerte deler av Syria er det få voldshendelser. Det er bare å komme i gang, syrere. Dra hjem og bygg landet deres på nytt. Landet trenger dere.

Men NOAS setter seg på bakbeina som vanlig. Selvsagt, de virkelighetsfjerne, selvgode og bortskjemte menneskene finner alltid på noen kreative skrønehistorier slik at misbruket av asylinstituttet kan fortsette som før. Sånn sett er innvandringsliberale organisasjoner erkekonservative.

NOAS er helt avhengig av et jevnt tilsig av asylsøkere, som navnet tilsier. Da kan de fortsette å stå på scenen og sole seg i godhetens glans samtidig som sugerøret er som støpt i honningkrukken, eller mer presist: stukket langt ned i norske skattebetaleres lommer.

Derfor krisemaksimerer NOAS, akkurat som Antirasistisk senter overdriver når de gjør det de makter for å finne rasisme blant nordmenn. Det gir mening å opprettholde sine egne arbeidsplasser, eller hva?

NOAS: «Vi mener det er for tidlig. Dette haster ikke. Situasjonen er langt fra avklart i Syria og det kan fortsatt oppstå situasjoner med både represalier for ting folk blir beskyldt for og nye innkallelser til tjeneste for Assad,» sier generalsekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS til Dagbladet.

Hvor mye tøvprat nordmenn skal tåle, er ikke godt å si. Situasjonen i Syria vil aldri bli avklart etter norsk målestokk. Det er flere milliarder mennesker i verden som ikke er i nærheten av trygge forhold i norsk kontekst. Derfor kan norske kverulanter og aktivister holde på i det uendelige.

Hvis vi skulle lytte til NOAS råd om hvem som bør få plass i Norge, kan vi like så godt trykke opp flere millioner flyers å drysse dem over halve jordkloden: Hallo dere! Vi i NOAS har funnet ut at livene deres er så miserable og uavklarte – at dere kan få flyktningstatus Norge. Velkommen!

Hvor høy er det lov å bli på seg selv?