Islam

Jente (13) innestengt på buss. Sjåføren måtte be en bønn

En bussjåfør rullet ut et blått bønneteppe og ba jenta om å være stille. Først etter bønnen var han villig til å åpne dørene så jenta kunne forlate bussen.

Før helga ble ei 13 år gammel jente stengt inne i en rutebuss ved endestasjonen på en rute i Bodø. Ifølge Rana Blad (betalingsmur) skulle jenta, ifølge faren, ta bussen til Bodø sentrum for å gå på kino. Da hun entret bussen, ba hun sjåføren sette av henne ved et navngitt stopp, Glasshuset. Sjåføren kjørte imidlertid forbi  denne bussholdeplassen og fortsatte til endestasjonen, Løpsmark.

Stengt inne under bønnen

Der var jenta alene tilbake på bussen sammen med sjåføren. Han ga henne beskjed om at hun kunne få sitte på tilbake til Glasshuset, men ikke før han hadde gjort ferdig en bønn, for deretter å rulle ut bønneteppe inne på den stengte bussen.

Han skal ha gitt henne beskjed om at hun kunne få sitte på tilbake, men ikke før han hadde gjort unna bønnestunden sin. Sjåføren skal deretter ha hentet et blått teppe som han rullet ut i midtgangen. Han skal så ha satt seg på kne før han begynte å be. – Han ba henne også om å være stille mens han ba, forteller faren til Avisa Nordland.

Faren vil ikke gå ut med sitt eget navn av hensyn til datteren sin, men forteller videre at datteren ikke ville fortsette bussturen. Da sjåføren var ferdig med bønnen slapp han jenta ut, som tok til fots mot Bodø.

Gråtkvalt

Faren plukket opp en fortvilet datter like etter dette:

– Hun var gråtkvalt da jeg plukket henne opp og hun rakk kinoen, forteller faren.

Han legger til:

– Jeg var rimelig glødende etter det som skjedde.

Faren forteller at etter kinoen kom virkelig følelsene hennes fram.

Bussjåførens arbeidsgiver, Nordlandsbuss, legger seg paddefalt og beklager overfor far og datter.

Han påpeker at han allerede har fått tilbakemelding og beklagelse fra Nordlandsbuss.

– De tar saken alvorlig, sier han.

Konsekvenser?

Nordlandsbuss har følgende kommentar videre:

– Jeg er forbauset over at noen kan finne på noe slikt. Dette skal ikke skje i vår arbeidstid, sier driftsdirektør Roger Stensen i Nordlandsbuss.

Han understreker at de vil forklare sjåføren at slike aktiviteter må utøves i fritiden.

Siden det er en personalsak vil han ikke gå inn på hvilke konsekvenser det vil få. Nordlandbuss har allerede beklaget til faren og datteren i skriftlig form.

– Så får vi se etter helga om vi skal gjøre noe mer overfor dem, sier Stensen.

Illustrasjon: HRS