Den kulturelle revolusjonen

IKEA omdøper julefeiring til vinterfest

Julekolleksjonen til IKEA har fått den politisk korrekte betegnelsen "Vinterfest". Og dermed kalles Gløgg for "Vintersaga". Konsernet hjelper slik til med å utradere det som kan forbindes med vår kristne, vestlige kultur?

Den kulturelle revolusjonen ser ut til å rulle videre over Norge, og det er vanskelig ikke å tolke svenske IKEA til at konsernet vil hjelpe til med å få fortgang i utraderingen av tradisjoner og det som er kjent og kjært.

Katalogen til IKEA nå som julen nærmer seg, er antakelig laget med tanke på å inkludere alle religioner i Norge. Ingen personer skal oppleve seg støtet. Slik presenteres julens mest innkjøpte plante, julestjernen. Den er her blitt en «kunstig potteplante» i Vinterfest-kolleksjonen.

Her er gløgg, krans og julepapir: Vintersaga, vinterfest og gavepapir.

Juletreet er «en kunstig plante»:

Så kan vi fortelle IKEA at de også har glippet. For i presentasjonen av 181 «vinterfest»-produkter ble det kanskje for merkelig å kalle noe for «kunstig plante fot»?

 

Nå er det faktisk mange som til tross for ingen religiøs tro, setter stor pris på julens tradisjoner og den stemningen dette gir. At IKEA uttaler at kolleksjonen ikke er en isolert julekolleksjon, men «årstidskolleksjon», går nok ikke så mange på. Men mange vil nok gå andre steder å handle inn hygge og kos til juleferingen. Som en politiker i danske Venstre sier det:

«Jeg glæder mig til at sige: «Vi kan desværre ikke køre i IKEA, skat. Jeg gad ellers virkelig godt, men de kalder jul for vinterfest, så vi kan aldrig sætte vores ben der igen», skriver han på Facebook.