Innvandring

Han åpnet for masseinnvandringen. Nå frykter han for datterens sikkerhet

Partileder Ulf Kristersson var med på å åpne Sverige på vidt gap. Nå innrømmer han at han er redd for å la datteren på 19 år gå ut alene om kvelden. Vil Moderaternas leder be Åkesson og det svenske folket om unnskyldning for å ha skapt utrygghet og vold som rir det svenske folket som en mare hver eneste dag?

I en tale på et partimøte i Västeräs sa Ulf Kristersson blant annet følgende:

«Vi ønsker ikke å begrense hennes (datterens, red) liv på grunn av alt det som går galt i Sverige. At hun ikke skal våge å gå ut når det er sent og mørkt. Eller gå hjem fra en fest uten fare for å bli ranet. Jeg vet at mange foreldre deler denne uroen. I blant er den grunnløs, for store deler av Sverige er trygt. Men det verste er at man ikke kan stole på at det er slik. Man het helt enkelt ikke hva som kan skje. Og folk tilpasser seg – eller rettere sagt tilpasser sin tilværelse – for å unngå å bli urolige.»

Falt det en unnskyldning fra lederen av partiet som i 2014 la Sverige åpent for Asia og Afrika? Nei. Men hvem har glemt daværende leder av Moderaterna, Fredrik Reinfeldt beryktede ord samme år: «åpne deres hjerter». Det er nok mange svensker (og skanidnavere) som aldri glemmer hans og partiets ideologiske vanvidd, som er søsterpartiet til Høyre.

Like fullt fortsatte Kristersson med å legge skylden for de svenske tilstandene på statsminister Stefan Löfven. Men S og M var jo rørende enig i den åpne dørs politikk etter 2000-årskiftet, eller?

Den nakne fasiten

Så hva er fasiten av den førte politikken til både de blå og de røde? Det går knapt en dag nå uten at alarmen går hos politiets nasjonale bombetjeneste, i henhold til SVT. Og natt til i dag smalt det igjen i Stockholm i en frisørsalong. Så langt i år har 37 bombespregninger gått av i den svenske hovedstaden.

Et kort blikk på den svenske IS-hovedstaden Gøteborg, vitner om en by i fullt forfall, noen endog Aftonbladet vedgår, etter å ha snakket med drosjesjåfører, ordensvakter og vanlige folk om tilstandene om kvelden og natten. Natt til lørdag ble en ung mann stukket ihjel på åpen gate, det andre mordet på under en uke. Mens Expressen melder at det hittil i år er begått 112 ran av barn. Göteborgs-Posten kan på sin side forteller om nesten 900 registrert gjengmedlemmer.

Slik kan man fortsette side opp og side ned, men politikere som Reinfeldt nekter å innrømme noen som helst feilvurdering da han satte Sveriges beste til side. Det kommer nok heller aldri Kristersson til å gjøre. Det ligger i disse politikernes natur å aldri innrømme feil, ikke før man eventuelt er tvunget ned på knærne og ikke har noe annet valg.

Skulle Sverigedemokraterna komme i regjering i 2022, får partilederen Jimmie Åkesson en nærmest umulig oppgave med å presse vold og kriminalitet på retur. Man tar seg nesten i å undre om dette faktisk var bevisst fra de andre partienes side: ødelegge landet så grundig at Åkesson aldri vil kunne rydde opp uten bruk av det folk flest vil oppleve som uspiselige tiltak.

Hovedillustrasjon: HRS