Innvandring

Det koker voldsomt under overflaten i Sverige

Et innlegg på Facebook om det vanvittige innvandringsfusket i Sverige, signert en tidligere ansatt i Migrationsverket, avdekker en voldsom fortvilelse og forbannelse i befolkningen over ført politikk. Saken har gått viralt og er nå delt av 15.000 personer, og kommentarfeltet viser et helt annet Sverige enn det gammelmediene gjennom årene har presentert.

Hun heter Tina Eliasson, men kaller seg Katta Svensson på Facebook. For to dager siden la hun ut dette på Facebook-veggen sin:

Jeg jobbet i Migrationsverket (tilsvarende UDI, vår merkand) i 29 år. De siste årene jobbet jeg med å tilbakekalle oppholdstillatelser til mennesker som ikke bor her og som ikke har noen som helst rett til å ta del i vårt «velferdssamfunn», om vi nå kan kalle det det i dag. Siste årene var vi to som jobbet med disse oppgavene og da min kollega sluttet, var det bare jeg.

Eliasson forteller om bred kontakt med flere sentrale myndighetsorgan i arbeidet sitt, og fortsetter slik:

Så mye fusk. Mennesker som kom hit og reiste hjem så fort de hadde fått opphold med våre bidrag inntakte. Mennesker som bodde på 40 kvm delt med neste 100 personer for å beholde bidrag. Mennesker som lånte så mye som mulig for å studere som gjerne etterpå drar herfra til land de kom fra, der det aldri går an å få fatt i dem ettersom det ikke finnes postadresser, for eksempel Somalia, Afghanistan og Irak. Hørte fra personal på ambassaden i Abu Dhabi og Dubai at de «stakkars» syrerne som kom hit hadde godt betalte jobber i deres land, bodde superfint i flotte områder. Kunne leve enda flottere med våre bidrag. Pensjoner betales ut til mennesker som ikke har gjort et dagsverk her. Etterlattepensjon til barn (op til 22 år), med foreldre som skal være døde. Opp til 70.000,- til tross for a forelder/foreldrene aldri har satt sin fot her, og til tross for at det engang ikke finnes dødsattes. Ingen har måtte betale tilbake når forelder/foreldrene gjenoppstår???!!!!! Ja, dette er en brøkdel av mitt liv som beslutningstaker på rettsavdelngen i Migrationsverket.

Eliason avslutter med å fortelle hvorfor hun kan snakke ut nå: «Glad for at jeg tok ut førtidspensjon.»

Engasjert kommentarfelt

Det koker i kommentarfeltet under inlegget til Eliasson. Svært mange er svært takknemlige for at hun snakker ut. Andre bekrefter hennes beskrivelse av en politikk som er ute av kontroll. Som en som har jobbet i grensepolitiet:

Andre bare takker:

Det pekes på redselen for å miste jobben om man tilkjennegir meningen sin om den førte politikken:

Det pekes på svimlende antatte kostnader for asylkaoset i 2015 og 2017, og at i det minste Jimmie Åkessons parti er informert, mens kan kan jo anta at statsminister Stefan Löfven kjenner regnestykkene:

Det snakkes også om svindel i det som på svensk skal være NAV, «Försäkringkassan»:

Eliasson oppfordres til å sende innlegget til gammelmediene:

I skrivende stund er altså innlegget delt 15.000 ganger og har over 10.000 likes. Til å ha under 5.000 venner på Facebook, og ingen følgere så vidt jeg kan se, forteller reaksjonene på Eliassons innlegg en helt egen historie om de svenske tilstandene. Det koker i folket.