Islam

Forskerens blanke løgner og konspirasjoner

Forskeren Sindre Bangstad har i flere år spredd løgner og konspirasjoner om HRS generelt, og meg spesielt. Sist skjedde dette i Arendalsuka. Vi har lydopptak av den lite sjarmerende opptredenen.

Sindre Bangstad er antropolog og forsker ved KIFO (Institutt for Kirke-, Religions- og Livssynsforskning). Hans skitne kampanje mot HRS generelt, og meg spesielt, tiltok etter at boksuksessen Islam. Den 11. landeplage så dagens lys i november 2015.

For noen dager siden kjørte Bangstad ut en harang med de samme løgnene i VG. Han fikk en rekke andre til å signere sammen med seg, blant andre politikere fra ulike parti, og sentrale hos Antirasistisk senter. Vi svarte i samme avis dagen etter, og på Facebook har blant andre en av signaturene, Axel Fjeld (Ap, Bergen), sagt dette etter at vi avkledde fusket og våset deres:

 

Unøyaktigheten, altså. Og redegjørelse varsles.

Vi har også den første utgaven av Landeplagen, og vi har blant annet også utgaven der det står 47.000 i opplag. Bøkene er identiske hva gjelder sidetall. Ikke en eneste side er forskjøvet.

Lydopptak

Det «oppklarende tilsvaret» på vår kronikk fra Bangstad og co lar åpenbart vente på seg. Det er ikke utenkelig at VG har forstått at avisen ikke gjorde jobben sin da kronikken med Bangstads løgner ble publisert, og nå vegrer seg for å publisere mer av det samme? Muligheten er jo også at (noen av) kronikksignaturene forstår at de i sin iver etter å ta HRS, ble forført av Bangstads påstander og konspirasjoner. Altså at de nå velger å ligge lavt og håper at offentligheten skal glemme deres stygge fadese.

Mens vi venter på neste trekk fra den leiren, kan vi presentere opptak av Bangstads foredrag i Arendalsuka, som gikk av stabelen under tittelen «Islamophobia – En analyse av Hege Storhaugs retorikk rundt islam og muslimer». Legg også ikke minst merke til åpningen til Bangstad om hans muslimske nabo som etter angrepet på moské i Bærum i august «måtte» fortelle sønnen at det er folk som hater muslimer så mye at de vil drepe dem. Glemt var lille Ebba i Stockholm, alle de unge på Manchester Arena, promenaden i Nice, det simultane terrorangrepet i Paris november 2015, de rundt 250 drepte på Sri Lanke i april i år da kirker og luksushotell ble angrepet, og så videre. Det hele handler bare om «muslimhat» i forskerens verden.

Hovedfoto: Bangstads portrett på hans offentlige Facebook-side.