Innsparket

Overgrep på kvinnelige hundeeiere

Flere kvinner i Sverige som er ute og lufter hunden er blitt angrepet. Heller ikke hundene blir spart. 

Lilla Edet er et tettsted i Sverige med omlag 14.000 innbyggere. Her er flere kvinner blitt angrepet av en guttegjeng når de er ute og lufter hunden.

En av de berørte er den 49 år gamle Marina.

Bilde fra YouTube

Hun var ute og gikk langs Göta Älv med sin hund Rosa, da ungdommer sparket etter hunden. Marina skrek til hunden at den måtte løpe hjem. Etter det husker ikke Marina hva som skjedde. Hun våknet blodig og forslått.

Noen uker senere blir også venninnen angrepet når hun var på tur med hunden. Ifølge opplysninger skal hun ha blitt kuttet med en kniv da hun nektet ungdommene en sigarett.

Flere kvinner som er blitt truet eller angrepet  ønsker ikke å kommentere hva de har blitt utsatt for i frykt for represalier.

«Mange mennesker har kommet fra andre land til Sverige og Lilla Edet kommune,» heter det på kommunens nettsted.

I 2016 fikk den lokale skolen 100 000 svenske kroner for å «motvirke fremmedfrykt» etter å ha mottatt mange såkalte enslige mindreårige asylsøkere på kort tid.

Det spørs om det hjelper. I alle fall har kommunen flere dårlige erfaringer. I 2018 ble en eritreisk lærervikar dømt for seksuell trakassering av en 15-åring jente på skolen, mens en annen migrant som var ansatt for å «fremme integrering» på samme skole sendte bilder av sitt kjønnsorgan til en 14-årig jente.

Politiet har ingen mistenkte i overgrepene mot de kvinnelige hundeeierne, og hevder at de trenger «bedre signalement».

Hva vi sikkert kan si er at muslimer ikke er spesielt glad i hunder, men hvem vet, kanskje det er svenske innfødte denne gangen som trakasserer kvinner og mishandler deres hunder?

Jeg har mine tvil.