Innvandring

Jenter beskytter jenter mot voldtekt

Volds- og voldtektsnivået mot jenter i det offentlge svenske rommet er så høyt at jenter selv danner patruljer for å redde hverandre.

To nye voldtekter i Uppsala i forrige uke, etter fire kjente forsøk, har utløst motreaksjoner fra byens kvinnelige borgere. De har dannet gate- og bilpatruljer for å redde hverandre. I landet med et av verdens høyeste nivå på antall anmeldte voldtekter (over 7.000 i fjor), skulle man tro myndighetene selv tok et solid grep for å trygge sine kvinnelige innbyggere.

Partileder Ebba Busch Thor (KD), deltok selv nylig i en patrulje i Uppsala og sier at initiativet fra kvinner i byen er «imponerende og prisverdig, men det skulle ikke skje». For å trygge gatene er «statens kjerneoppgaver».

Fire av fem – altså 80 prosent – av jenter i alderen videregående skole, føler seg utrygge i Uppsala, i henhold til en undersøkelse foretatt av kommunen selv. For Sverige er andelen kvinner som er utrygge i egne boligområder på 40 prosent. Seksuelle overgrep «har økt drastisk siden 2014», skriver Busch Thor sammen med Sarah Havneraas, en ung lokal politiker for KD.

Og det var sistnevntes utspill på Facebook som fikk temaet til å eksplodere i sosiale medier. Havneraas la ut denne personlige statusen 9. august, som fikk 11.000 likes og over 1.500 kommentarer i skrivende stund, der hun forteller om en by som nesten er tom for jenter og kvinner ved midnatt:

Mitt Uppsala. Jag kan inte riktigt smälta gårkvällens händelse?

Kl. 01 kommer jag med pendeln till centralen och ska gå hem genom stan. Jag har chockats tidigare under veckan av nyheterna om dom två våldtäkterna och två våldtäktsförsöken som har varit i Uppsala. En tjej våldtagen, lika gammal som mig, i gatan nedanför där jag bor. Det kunde ha varit mig.

Uppsalapolisen har aktivt uppmanat kvinnorna i vår stad att inte gå ensamma i parker eller gränder. Polisen rekommenderar även offentligt att vi bör ”prata med någon på vägen hem, be om skjuts eller åk kollektivt med etablerade företag”.

Denna kvällen väljer jag att skippa leta elsparkcykel mitt i natten och känner att jag inte ska behöva betala en dyr taxi. Jag trotsar rädslan och promenerar hem.

Jag går genom Stora torget och möter på två killar som försöker stanna mig. Dom går efter, ropar högt och skriker efter mig när jag försöker ignorera dom och ta mig förbi.

Direkt dyker det upp en röd bil med tre unga tjejer som frågar om dom får skjutsa hem mig. Jag blir helt paff.❤️

Stan vid midnatt är numera nästan helt tömd på tjejer som är ute, men så dyker denna brudligan upp??

Dom hade sett hur killarna ropade och stannade direkt bilen. Tydligen kör dessa tjejer frivilligt runt och patrullerar för att skydda tjejerna i vår stad. Vilka hjältar!?

Vi är så många tjejer som är så himla förbannade på dom avskum som förstört liv och satt skräck i vår stad. Samtidigt räcker inte ord till för hur rörd jag blir när jag ser hur tjejer backar upp varandra och höjer rösten!

Det är mitt Uppsala❤️

Vi ska aldrig och får aldrig tolerera att vi berövas vår rörelsefrihet. Detta är en käftsmäll på vårt dåliga rättsväsen och politiker som inte höjer straffen, inte tar brottsoffrens sida, låter brottsfallen läggas på hög och inte satsar mer resurser för att öka tryggheten!

Ser fram emot den dag då alla våldtäktsöverfall prioriteras i minst samma utsträckning som ASAP Rocky-fallet. Vi pratar om kvinnor som blivit brutalt traumatiserade för resten av sina liv.

Jag tänker fortsätta skippa taxiresorna, ta promenaden hem och trotsa det faktum att vi tjejer ska behöva anpassa oss.

Med det ekstreme presset det er på politi og rettsvesen grunnet skyting, granater og bomber, ligger det ganske åpent i dagen at «feminist»-løpet er kjørt i Sverige, tross Havneraas’ optimistiske tone. Befolkningsutskiftningen fortsetter på høyt nivå. Jenter og kvinners frihet i det offentlige rommet vil derfor etter all sannsynlighet fortsatt forringes. Men å forvente en erkjennelse fra politisk ledelse om hva de har skapt for et nytt og mer og mer rasert samfunn, er nok fånyttes.

Å bivåne Sveriges ferd mot Midtøsten-tilstander er et smertelig skue.