Politikk

Kirken med støttekonsert og pengeinnsamling til IS-barna

Den norsksvenske terroristen til IS, Michael Skråmo, etterlot seg syv barn hos IS. Nå tar de kristne grep ikke bare for å hjelpe disse barna tilbake til Sverige, men barna til alle svenske IS-terrorister som er igjen i Syria og Irak. Når så vi samme omtanke og engasjement overfor kristne barn i Midtøsten? For ikke å snakke om Sveriges fattige eldre?

I kirken er det som kjent høyt under taket når det handler om islam. Verken kirken i Norge eller Sverige kan få nok islam, mens utryddelser av kristne i Midtøsten og Afrika er det ike så nøye med, kan man få inntrykk av.

Og hos SVT, tilsvarende NRK, hylles bestefaren til Skråmos barn, Patricio Galvez, fordi han har tatt seg til Syria for å redde barnebarna sine. Galvez har fått betydelig medieoppmerksomhet, også i Norge, og SVT markedsførte på sin plattform for støttekonserten i Högsbo kirke i Gøteborg med fokus på Galvez og hans barnebarn.

Lina Westerberg är församlingsherde i Högsbo församling och enligt statstelevisionen var det ”självklart för henne att öppna upp kyrkan för detta ändamål”.

– Vi vill gärna ställa upp om medlemmarna har önskemål. Och den här situationen är i högsta grad en fråga för kyrkan, berättar Westberg.

Westerberg understreket videre at menigheten ville ha fokus på å hjelpe alle IS-barn som har en tilknytning til Sverige. – Vi vil arbeide for at at også de får komme til Sverige, sier Westerberg.

På hotellet i Erbil i Irak, der Galvez oppholder seg, er også SVT stasjonert med en lykkelige og euforisk reporter som helt åpent tilkjennegir sitt politiske ståsted: Han vil som kirken hente hjem alle IS-barn med svensk tilknytning.

Det er i denne situasjonen vanskelig ikke å tenke på jesidibarn og kristne barn som ble torturert, voldtatt og drept av IS. Tankene går naturligvis også til de fattige eldre, som sover på busser, tog, nattrestauranter og parker i samme by som Högsbo kirke. Når var det pengeinnsamling og støttekonsert for dem i kirken?

Samnytt