Islam

Imam vil ha sharialover i Norge: – Kvinner uten hijab skal brenne i helvete

Hvis imamen kommer inn på Stortinget, vil han jobbe for et shariastyrt Norge. Videre mener han at kvinner uten hijab skal brennes i helvete, og homofile skal steines til døde. I de lokale moskeene på bibelbeltet følger de altså islam. Blir politikerne sjokkert over det?

En kvinnelig journalist tok på seg skoene og gjorde rett og slett jobben sin. Hun oppsøkte alle de lokale moskeene i Listerregionen: Flekkefjord, Farsund, Lyngdal og Kvinesdal. Mona Wikøren i avisen Lister ville vite hvordan det tenkes rundt grunnleggende forhold i islam: hijab, homofili, sharia.

Svarene Wikøren gravde frem, vil antakelig overraske dem som fremdeles, nå i 2019, ikke vet hva islam står for.

Men først et par saksopplysninger: I moskeen i Lyngdal ville ikke ledelsen åpne døren for Wikøren: «Moskeen i Lyngdal fikk vi ikke besøke. Imamen, Mohammed Ahmed Dufish, opplyser til Lister at de har besluttet å ikke snakke med media.» Dette er jo interessant i seg selv. Og i Farsund får ikke Wikøren ta foto av imamen eller andre i ledelsen. Wikøren får ingen klar begrunnelse.

Sharia, homofile og de horete kvinnene

Det er i Flekkefjord at Wikøren virkelig får napp i islamsnøret. Wikøren møter imamen der, Nabil Ibrahim Hammuod, og styreleder, Mohamad Abu Isa. Ettersom imamen ikke er særlig god i norsk, er det først og fremst Isa som fører ordet, med en hele tiden samtykkende imam. Moskeen ble stiftet i mai 2016 etter at dagens ledelse fikk «tips av NAV og Flekkefjord kommune om at de kunne få økonomisk støtte til å starte en moské». Lokale myndigheter la altså aktivt til rette for moskéislam i byen.

Wikøren spør:

I Iran ble advokat Nasrin Sotoudeh nylig dømt til 148 piskeslag og 33 år i fengsel for å ha forsvart en kvinne som trosser hijabforbudet.

– Er det en grei straff, eller tar dere avstand fra det?

– Jeg kan ikke snakke om straff i Iran. Når det kommer til religiøse regler, så må kvinnene ha hijab. Men man ser at noen går med og noen uten, sier Isa.

– Så det er ingen absolutt regel om hijab?

– Koranen sier hun må ha hijab. Det er forbudt å gå uten. Hvis man går uten, så følger man ikke islams regler.

– Hva er straffen?

– Jeg vet ikke – men Gud vil nok brenne henne i fyren, sier Isa.

De to herrene bekrefter at islam er en «lovreligion», og med denne loven, sharia, i hånden, vil de gjøre følgende med homofile:

– Straffen for homofili er ifølge Koranen steining, forklarer Isa.

– Hvis du hadde hatt en datter som er lesbisk. Hvordan ville du håndtert det?

– Det hadde vært min feil. Da hadde jeg oppdratt henne feil.

– Er dette en del av det barna lærer på deres koranskole?

– Ja. Det blir fortalt at det er forbudt, sier Isa. Imamen nikker samtykkende. Det er han som lærer barna Koranen.

Homofile og lesbiske får videre skylden for det meste av verdens sykdommer:

Han fastslår videre at det meste av sykdommer kommer fra lesbiske og homofile. Han sier at dette også bekreftes gjennom vitenskapen. – Det er på grunn av lesbiske og homofile at vi har mange sykdommer i Europa, sier Isa.

Imamen hilser aldri på kvinner, og det er kun syv personer kvinner kan hilse på, får vi vite, «som foreldre, søsken eller søskebarn».

Stortinget neste stoppested:

– Hvis Hammoud, som imam, velges inn på Stortinget, ville han jobbe for shariaimplementering av norsk lov?

– Hvis han velges inn som imam, så må han jobbe for sharia, ja, fastslår Isa. Imamen nikker samtykkende.

– Mindre kriminalitet med hijab

I Farsund mener Mohamad Almarei, styreleder og imam, og Farah Bekit, styremedlem, at hijab er påbudt og homofili er forbudt.

– Er du muslim, så følger du reglene. Er du ikke muslim, så følger du ikke reglene.

I Kvinesdal er Salah Ibrahim Abbe leder av moskeen (forstander), som offisielt ikke har en imam. Da Abbe kom i 2010, var de fem til seks stykker som møttes til bønn. Med siste års innvandring fikk Kvinesdal moské i 2017, som har over 100 medlemmer.

Igjen bør de som mener at jenter i stort i Norge frivillig løper rundt i hijab spisse ørene:

Vi spør også ham om muslimske kvinner kan velge selv om de vil bruke hijab eller ikke.

– Nei, de må bruke hijab hvis de tror på Allah. Jeg må passe på at mine barn har på hijab som passer med ulike situasjoner, klima, jobb, skole. Jeg er ikke redd for dem når de er på skole. Men jeg er redd på gaten, for der kan det bli litt vanskelig. Hvis jeg hadde tillat at min datter går uten hijab på gaten, så hadde jeg vært delaktig i at hun er attraktiv når andre ungdommer hadde snakket om så fin hun var og tenkt dårlig om henne. Det ønsker jeg ikke å bidra til, sier Salah.

Han mener at det er to hensyn som ivaretas når kvinnene bærer hijab.

– Vi beskytter dem og beskytter samfunnet. Det blir mindre kriminalitet hvis alle er kledd slik at man respekterer andre. Hvis mine går ute uten respektable klær, så blir det farlig for hele samfunnet.

Endelig en journalist som gjør jobben sin, og resultatet er altså som dette. Synker virkeligheten inn, eller hva synes integreringsminister Jan Tore Sanner? 

Moskéislam mer enn doblet antall medlemmer på to år i Lister. Og vi skattebetalere skal fortsatt tvinges til å sponse denne dinosauren?

Lister 12. april 2019

Illustrasjonen er laget av HRS ut fra foto i Lister av Nabil Ibrahim Hammuod og Mohamad Abu Isa (th).