Terrorisme og ekstremisme

Sjokk: Hat og vold fra islams rekker i kommentarfelt gir bakoversveis

Telia har laget en reklame, der hijab av, og hijab på, beskrives som frihet. Kommentarfeltet på Telias Instagramkonto er rett og slett sjokkerende. Det går i ett med "fuck morra di", "stygge norske jøvel", "horer", inkludert volds- og drapstruslertrusler. Hva sier SV som nå vil ha handlingsplan mot islamofobi?

«hahahah wallah disse norske jøvlene blir stille fort assa», skriver en på Telias Instagarmkonto. «Din horunge kan du svare eller», fortsetter en annen. «man fuck alle her de stammer fra jøder», sier en neste. «morrapulere skal sprenge dere alle», sies det også. «hehe da er veien rett til fitta til morra di», fortsetter det.

«vent innen 2020 alle telia bombet ned», trues det.

«vi skal drepe dem», sier en profil med navnet Aisha.

Skjermdump fra reklamen.

Reklamen, «Vær trygg, fri og deg selv!», som det reageres på, kan du se her. Den handler om frihet. En ung kvinne tar av seg hijaben, mens en annen tar den på. Det er altså det at en kvinne tar den av, som utløser det enorme hatet og den vanvittige aggresjonen.

I helgen hadde SV landsmøte. Der ble det vedtatt en handlingsplan mot islamofobi, som vi omtalte fredag kunne bli en realitet. Vi nordmenn skal skoleres til å forstå at islam ikke er et problem, mens vi selv er det når vi reagerer på undertrykkelse, ufrihet og underutvikling som følger i islams kjølvann.

Vi oppfordrer særlig SV-ere til å lese kommentarene fra Instagram, og vurdere dem opp mot dette angivelige behovet for en vaksine mot islamofobi.

Her er skjermdump fra kommentarfeltet til Telia. Reklamen har over 40 ooo visninger, og tusentalls kommentarer. Vi antar at Telia har mange på saken for å klare å modere dette.

For odens skyld: gora betyr hvit på urdu, altså utrykket brukes om oss vestlige.

 

Dette er bare et tilfeldig utvalg av kommentarer.

Vi regner med det blir lenge til at noen våger å vise en kvinne som lar hijaben falle av hodet. Er det meste sagt og forklart med dette? Hva sier Lysbakken? Hva sier integreringsminister Sanner? Vi skal bli bedre på integrering?