Islam

Et slag i ansiktet på islam og apologetene: terrrorister på Sri Lanka er styrtrike

Flere av dem som stod bak de vanvittige samtidige terrorangrepene på Sri Lanka var styrtrike personer. Ethvert forsøk på å bruke "fattigdom" for å unnskylde terrorister, har en gang for all falt på steingrunn. Bak terroren står ingenting annet enn islam. Ikke diskriminering, ikke fattigdom og marginalisering, ikke religiøs undertrykkelse. Ingenting annet enn Muhammed og hans tekster.

På den ene siden er det så man knapt tror det: en av Sri Lankas rikeste menn, kryddermogulen Mohamed Ibrahim, og hans to voksne sønner, de styrtrike Imsath og Ilham som også handlet med juveler, var sentrale i terrorangrepene på Sri Lanka. Imsath og Ilham skal ha detonert selvmordsbomber på luksushotell i Colombo. Mens faren Mohamed Ibrahim, er arrestert, mistenkt for å ha deltatt i planleggingen og for å ha sponset den omfattende terroren.

Luksusleiligheten der de to brødrene bodde med familiene sine.

To av de åtte terroristene på bildet skal være de styrtrike brødrene. AMAQ News Agency.

I tillegg skjedde følgende i timene etter angrepene 1. påskedag: kona til Ilham, Fatima Ibrahim, fikk politi på døra i familiens treetasjers luksusleilighet i Colombo. Politiet var på jakt etter terroistektemannen hennes, og dermed ble det utløst bomber (om det var selvmordsvest på Fatima eller utløste bomber på annen måte, er usikkert). Fatima, hennes tre små sønner og hennes ufødte barn ble alle drept, i tillegg til to politibetjenter og en politiinspektør.

Over 70 personer er arresterte, mistenkt for å ha deltatt i terrorangrepet på en eller annen måte.

Ilham Ibrahim skal åpent ha støttet voldelig islam, og det anses at han var med i hovedgruppen bak terrorangrepene,   National Thowheed Jamaths. IS har for øvrig tatt på seg skylden.

Integrering og fattigdom?

Så hva sier alle dem som år ut og år inn har prøvd å forklare terror med fattigdom og utenforskap? Det var ikke tilfelle 9/11 2001, ei heller 7/7 i London, ei heller i Dacca i 2016 – for å nevne noen sentrale hendelser. Ei heller er det noen hevn for angivelig å være utsatt for rasisme eller annen form for undertrykking. Det hele koker ned til ideologi, og islams grunn-DNA: islams angivelige gudegitte rett til å herske over territorier og ikke-muslimer. Endog styrtrike unge menn som lever et liv i overdådig luksus, velger altså å tro på et enda bedre liv etter bomben smeller: i paradis med 72 evigvarende jomfruer.

Og der har man også langt på vei svar på hvorfor muslimer generelt i Vesten generelt er dårligere «integrert» enn andre nye grupper. De vil ha minst mulig med våre hedenske samfunn å gjøre. De håndterer dårlig den åndelige og intellektuelle moderniteten. For den står i himmelropende kontrast til Muhammeds ørkenideologi.

I lys av dette blir integrering – som står nesten aller høyest på Norges regjerings politiske meny – enda mer meningsløs. Og denne menyen illustreres enda tydeligere ved statsminister Solbergs ord etter Sri Lanka-terroren: «hendelsene» fremstår som «ubegripelig».

Hovedfoto: til høyre i vestlig dress, selvmordsbomberen Imsath, i midten hans far, kryddermogulen Mohamed Ibrahim.

Mirror