Aktuelt

Flere syreangrep i Paris. London på topplisten

Både i dag og på onsdag ble passasjerer utsatt for syreangrep på metroen i Paris. Den unge mannen som tidlig i dag skal ha fått kastet syre i ansiktet sies å være alvorlig skadet. Hardest rammet av dette nye våpenet i Vest-Europa er London, mens Storbritannia topper verdensstatistikken.

Ved sjutiden i dag morges gikk en mann til angrep på en annen mann i 20-årene som fikk alvorlige brannskader i ansiktet og på hendene. Politiet kan ikke bekrefte om væsken som ble kastet mot den unge mannen var syre eller ei. Men ettersom det rapporteres om alvorlige brannskader, ligger det nært å tro at det var syre det var. På onsdag skjedde en liknende hendelse. Det var helt syre på nedtrekkbare seter i en vogn på metroen. To personer kom til skade, den ene bak på lårene etter å ha satt seg på setet, den andre på hendene.

Det nye våpenet

I Storbritannia har det funnet sted over 2.000 syreangrep i løpet av en periode på 2,5 år (januar 2016 – august 2018). De fleste angrepene skjer i London, og også politi er blitt rammet. Bydelen dominert av innvandrere fra Bangladesh og Pakistan, Newham i London, har opplevd flest slike angrep, totalt 273. Av de angrepene som har funnet sted så langt i London ser man at et angrep følges av annen kriminalitet, som seksuelle overgrep eller tyveri, i 63 prosent av tilfellene.

Gjennomsnittsalderen til frene i Lonsn er på 30 år, mens overgripernes snittalder er 24 – 25 år. Ifølge en stiftelse for syreofre (Acid Survivors Trust International), har nå Storbritannia etter folketallet den høyeste forekomsten av syreangrep i verden. Og tallene øker år for år:

The number of attacks has been increasing rapidly, with 228 recorded incidents in 2012 but 601 in 2016.

Det spekuleres i om gjenger har begynt å bruke syre spm våpen  stedet for kniver og pistoler. Dette fordi det er vanskeligere å oppdage besittelse av væske.

Dr Simon Harding of Middlesex University told The Sun: “Acid was once a weapon of last resort but may now be the first.»

Illustrasjonsfoto.

The Local   Express