Forskjellsbehandling og diskriminering

Økt antisemittisme

Den klart største utbredelsen av antisemittisme, holocaustfornektelse og fordommer mot jøder finner vi i den muslimske verden. Men at stadig flere muslimer i Europa fører til økt jødehat, det skal bortforklares?

Per Olav Ødegård (VG) har besøkt konsentrasjonsleir Auschwitz Birkenau i Tyskland. Han er bekymret for «stormskyer som er på vei. Antisemittisme og rasisme vokser i Europa.»

Men han berører knapt årsaken til hvorfor en av fire jøder i Europa sier de vurderer å emigrere til Israel fordi de ikke føler seg trygge.

Han skriver: «Angrepene mot jøder kommer fra mange hold, fra politiske ytterfløyer og fra ekstreme muslimske grupperinger.»

Det ligner fake-news. På sitt beste er det fordreining av virkeligheten eller det er bevisst tilsløring av hovedårsaken til hvorfor antisemittismen øker i Europa.

Man kan spørre seg selv hvorfor godt betalte journalister fortsetter å beskytte muslimers inngrodde hat mot jøder. Et hat som kommer med morsmelken, som ikke er begrenset til ekstremistiske antisemittiske grupperinger.

I araberlandene i Midtøsten, som styres av den politiske statsideologien islam, er det nesten ingen jøder, fordi islam har gjort det uutholdelig for jøder å bli boende. Det samme skjer nå i Europa. I takt med den muslimske innvandringen til Europa øker antisemittismen.

Antisemittisk vold øker i takt med den muslimske innvandringen til Europa. Punktum.

Mye av jødisk hatkriminalitet begås av muslimer med røtter i Midtøsten og Nord-Afrika. Det er en ubehagelig sannhet, men journalister har en trang til å gi muslimenes inngrodde rasisme immunitet – i motsetning til ytterste høyrefløy.

Når noen få nazister fra den innfødte befolkningen marsjerer i gatene blir de, heldigvis, fordømt og hengt ut i pressen i alle riksavisene med forsider og oppslag. Men fenomenet er marginalt sammenlignet med antisemittismen som syder og gror blant mange muslimer. Fordi de er opplært til det.

Slik er det blant politisk korrekte venstrevridde journalister som ikke klarer å plassere sin politiske ideologiske overbevisning hjemme når de går på jobb: Hatet mot muslimer i Europa er tilnærmet selvforklarende, mens hatet mot jøder alltid kan bortforklares.

Halvparten av den muslimske befolkningen i land som Frankrike, Østerrike og Belgia har antisemittiske holdninger (rapport fra Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy). Alle rapporter viser samme trend. Blant annet at hele 64,1 prosent av muslimene i Østerrike svarer at du ikke kan stole jøder. Til sammenlikning mener 10,7 prosent av Østerrikes kristne det samme. I Frankrike mener 43,4 prosent av muslimene at jøder ikke er til å stole på – mot 7,1 prosent blant franske kristne.

Antisemittiske konspirasjonsforestillinger står mye sterkere blant muslimer enn blant folk flest i Europa. 44 prosent av franske muslimer mener for eksempel at det finnes en verdensomspennende sionistisk konspirasjon. I den franske befolkningen som helhet tror 16 prosent på ideen om at sionistene styrer verden.

Bak mobbing av jødiske skolebarn, trakassering av jøder og vandalisering av deres bygg og synagoger i Europa finnes et forkvaklet muslimsk tankegods, eller skal vi si en inngrodd kultur om at jøder er noen upålitelige griser som styrer verdensøkonomien via usynlige nettverk fra apartheid staten Israel. Europeiske muslimer er langt mer antisemittiske enn europeere flest. Kan du ikke bare si det som det er, Ødegård?