Religiøse og politiske symboler

God jul!

julehilsen 2018, tradisjoner

Vi lever i en merkelig tid. Tradisjoner utfordres.

Nylig valgte den tyske migrasjonsministeren Annette Widmann-Mauz å fjerne «god jul» fra sine julekort. I kortet står det «at uansett hva du tror på, ønsker vi deg en omtenksom tid og en god start på det nye året». Under islams høytid ramadan i mai hadde hun derimot ingen betenkeligheter med å ønske alle muslimer en velsignet ramadan.

«Ich wünsche allen Musliminnen und Muslimen in Deutschland anlässlich des #Ramadan eine gesegnete und besinnliche Fastenzeit.»

Vi kan trygt si at muslimer flest  ikke har noe nært forhold til julen. Julefortellingen om Jesus som Guds sønn er nemlig vranglære for muslimer. I islam er Jesus en av profetene, men Muhammed er den viktigste profeten.

Dessuten er det haram å lage bilder av det guddommelige slik kristne gjør i juleevangeliet. Jesusbarnet som ligger i krybben i Betlehem er haram. Mange betrakter også gange rundt juletreet og lystenning som kristne haramtradisjoner.

Sist torsdag ønsket Italias populære innenriksminister, Matteo Salvini, det italienske folket en god jul fra Milano:

«Jeg ønsker alle langobardere og italienerne en riktig god jul. Jeg håper ingen blir krenket – fordi vi lever i merkelige tider,» sa Salvini.

Det var et stikk til den tyske politiske korrekte migrasjonsministeren Widmann-Mauz julekort. Prinsippet om at man hyller all slags mangfold – bare ikke den kulturen som har gjort mangfoldet mulig, er absurd. Det har Salvini forstått.

Sverige er et foregangsland i selvfornektelse. Pippi Langstrømpes pappa er sensurert vekk fra negerkonge-tronen. Det er  full sensur av klassiske barnebøker i landet. Lucia og julefeiringen blir enten fjernet eller dysset ned i barnehager. Den svenske nasjonalsangen skal helst ikke spilles på skoleavslutninger, negerbollen er kastet på dør og lykkeønskninger om en riktig god jul er ekskluderende.

Sverige prøver å skape et kjønnsnøytralt kulturelt land, hvor hele verdens etniske minoriteter kan komme inn og bosette seg å blomstre på sine egne kulturelle premisser, bare ikke svenskenes.

Fra en forbanna svenske i et kommentarfelt i Sverige: «God Jul och hylla grisen, ät mycket skinka, korv, sylta, och håll traditionen vid liv!!!»

God Jul ?