Innsparket

Globalisten

Mye av dagens politikk utformes i et globalistperspektiv. Hva kjennetegner så en globalist?

Du er kulturrelativist. Du forstår deg på alle kulturer eller kulturmønstre som eksisterer i verden. Alle er likeverdige og like bra, da alle samfunn må forstås ut fra sine egne premisser.

Du er postmodernist. Det preger deg i form av tomhet og fravær av mening. Alt er i evig forandring uten forankring i noen sannheter. Kulturer kommer og går, eller de påvirker hverandre vekselvis, slik at vi ikke kan snakke om noen «norsk kultur».

Du mener å tilhøre den intellektuelle eliten i Vesten.

Du er den urbane typen og globetrotteren som liker å reise for å oppleve «spennende» kulturer.

Du er miljøaktivist og kjører el-bil, samtidig som du ønsker (høyere) avgifter på bensin- og dieselbiler og innførsel av flyseteavgift. Du liker å fly på himmelen blå på vei til klimakonferanser, kanskje på skattebetalernes regning.

Du vil gjerne fjerne parkeringsplasser i byene. Selv kan du parkere din el-bil gratis, eller du tar du taxi i kollektivfeltet, kanskje av sikkerhetsmessige årsaker finansiert av de samme som du fjerner parkeringsplassene til.

I storbyene, ikke minst i Oslo, drømmer du om gågater, pyntet med planter i digre potter. Du vil ikke vite hvorfor disse digre pottene står tett som hagl.

Du har pugget en hel haug med forskningsrapporter om global oppvarming som du kan slå i hodet på meningsmotstandere.

Du bare elsker å snakke om innstramminger som må gjøres for vanlige folk, for å redde verden, så lenge det ikke går utover deg selv.

Du er engasjert i identitetspolitikk og no-platforming. Alle som ikke deler dine idealistiske vyer er persona non grata.

Du har et stort behov for å beskytte det du mener er svake minoritetsgrupper ut fra rase, etnisitet, kjønn og seksuell legning. Det gir livet mening. For deg.

Du hyller «verneverdige» kulturer som den samiske eller tibetanske kulturen, men fornekter din egen kultur.

Du sier at innvandring er nødvendig og lønnsomt. Derfor må vi bosette innvandrere fra Somalia, Afghanistan, Syria, Eritrea og alle andre land som du aldri har vært i. For det er disse som kan ta hånd om oss andre når vi blir gamle. Selv har du ordnet deg privat eller har planer om å gjøre det.

Du insisterer på at vi trenger denne arbeidskraften selv om det ikke finnes jobber som matcher deres arbeidskraft.

Du syns at kritikere av kristendommen fortjener en klapp på skulderen, mens islamkritikere fortjener å bli klappet ned. De er islamofobiske konspirasjonsteoretikere. Islam er fredens religion har du lest et sted.

Du syns at asylsøkere som vi ikke kjenner identiteten til, må få bli i Norge. Bonus jo lenger de kommer fra langt-vekk-istan. Du stiller gjerne opp med plakater Welcome Refugee.

Du bryr deg ikke når vanlige mennesker er bekymret for innvandringen. Du forstår dem ikke. De er dumme. Det betegner dem som rasistisk brungrums.

Du er selverklært antirasist som tiltrekkes av hipstermiljøer sammen med andre hvite hippe globalister. Dere forstår hverandre. Deler samme ideologi. Like barn leker tross alt best.

Du hater den hvite rasisten, president Donald Trump, og du elsker den mørkhudede eks-presidenten Barack Obama. Slik antirasister skal gjøre.

Du jobber for en global verden med fri flyt av varer, tjenester og mennesker. Den lykkelige globale landsbyen.

Du tilhører, eller vil tilhøre, gruppen privilegerte maktmennesker. De som har lite kontakt med vanlige mennesker.

Du lever i din egen boble fjernt fra verdens harde kår, og unngår i stor grad konsekvensene av dine egne valg eller egen politikk.

Du forstår ikke hvorfor høyerepopulistiske partier slår rot over hele Europa. At noe slikt som Trump og Brexit kunne skje er fullstendig ubegripelig.

Du forstår ikke at du er i utakt med folk flest, hvorfor ikke alle mennesker er like snille som deg.

Du liker ikke patriotisme, og det du vet om nasjonalisme har du fra 2.verdenskrig.

Du tror at menneskerettighetene er universelle. Hvis bare folk får komme til Norge blir alle sammen like snille og tolerante som deg selv.

Du syns det er supert at menneskerettighetene er blitt opphøyd til et nasjonalt dogme, og at det flerkulturelle samfunnet erstatter nasjonale frihetsverdier og den kristne kulturarv.

Du liker ikke tanken på å bevare norske tradisjoner. Vi må ikke satse på kulturtrekk som binder folket sammen. Det ser du på som lite fremtidsrettet og dysfunksjonelt, bakstreversk.

Du har overdreven toleranse og respekt for intolerante samfunn og kulturer som fører til ekstrem nøytralisme og moralsk handlingslammelse.

Du er nøytralist som gjør deg ute av stand til å skille mellom moralsk rett og galt.

Hva var det Kongen sa i talen i slottsparken september 2016 igjen? Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting.