Politikk

Merkel sparket etterretningssjefen. Mente høyreekstremisme var fake news

Da fikk alle "de gode" viljen sin: Hans-Georg Maassen fikk sparken som leder av tysk etterretning. Dette er straffen for å ha prøvd å avdekke hva som faktisk skjedde under demonstrasjonene i Chemnitz?

Hans-Georg Maassen sa det samme som ministerpresidenten i det aktuelle området, statsadvokaten og etterretningssjefen sa: Det eksisterer ikke noen bevis for at høyreekstreme bedrev kollektiv klappjakt på innvandrere under demonstrasjoner i Chemnitz grunnet drap av en lokal borger, utført av asylsøkere. Men politikerne hevdet at det faktisk hadde skjedde – med mediene (MSM) som sannhetsvitne. Dermed klarte et samlet mediekorps, med det som må kunne defineres som fake news, å male både forbundskansler Angela Merkel og en rekke andre politikere, ikke minst sosialdemokratiske SPD, inn i et hjørne.

Bevis noe som ikke har skjedd

Enden på visen ble at Maassen måtte gå. Men først ble han bedt om å  fremlegge bevis for det han mener ikke har skjedd til kontrollutvalget i Forbundsdagen. Å bevise noe som ikke har skjedd, er som kjent ofte vanskeligere enn å bevise noe som faktisk har skjedd. Og så langt vi har registrert har ikke tyske medier (eller utenlandske medier) løftet en finger for faktisk å dokumentere det de har påstått om høyreekstremisme og vold mot innvandrere i Chemnitz.

I tillegg er Maassen beskyldt for å ha hatt for tett kontakt med Alternativ for Tyskland. Hvilken form for kontakt, er ikke kommet ut. Grunnet den ytre venstresidens hang til vold, samt alle landets potensielle voldelige salafister, skal man ikke se bort fra at den eventuelt (for) tette kontakten med det innvandrinsrealistiske partiet kan handle om sikkerhet.

At det skulle være tusener av høyreekstreme, nazister inkludert, i Chemnitz, burde man kanskje forvente at både MSM og tysk politisk ledelse dokumenterte?

Den tyske innenriksministeren, Horst Seehofer ga tidlig sin støtte til Maassen. Den må ha forsvunnet under prosessen med å bli kvitt Maassen.

Tysk politikk legger opp til at politikerforakten antakelig kommer til å øke.