Politikk

Lytt til meg, ikke SD, er Carsten Jensens oppfordring

Den danske forfatteren Carsten Jensen publiserer en to-siders i VG i dag, hvor han oppfordrer svenskene til ikke å stemme Sverigedemokratene (SD), hvorpå han «minner om» at 80 prosent av danskene ikke stemmer Dansk Folkeparti – og at «det samme» vil skje i Sverige med SD. Hør så hva han…

Den danske forfatteren Carsten Jensen publiserer en to-siders i VG i dag, hvor han oppfordrer svenskene til ikke å stemme Sverigedemokratene (SD), hvorpå han «minner om» at 80 prosent av danskene ikke stemmer Dansk Folkeparti – og at «det samme» vil skje i Sverige med SD.

Hør så hva han får seg til å skrive:

«Flyktninger og innvandrere har en naturlig plass i den verden vi må skape og det slår meg, kjære svenske medborgere, at dere, til tross for den midlertidige krisen, er unikt plassert til å gå foran. Få land i den vestlige verden har som dere klart å skape respekt for sitt land, ikke ved å vende ryggen til verden, men ved å åpne dere for den og omfavne den. Hver gang dere gjør Sverige større, gjør dere også verden større. Ikke slutt dere til oss andre. Ikke bli en smålig nasjon i en verden av smålige nasjoner. Fortsett med å gå deres egen vei.»

Faksimile VG

Han burde heller skrevet at det er få land i verden som har klart å nedprioritere sin egen befolkning mer enn Sverige, og som på alle mulige måter har skapt nyfattigdom blant svenskene. Jensen burde fulgt opp med at det er en skam at politikere har ofret sin egen befolkning, dolket dem i ryggen, ved å åpne grensen og omfavne resten av verden. Hver gang dere gjør det, kjære politikere, er det et svik mot den svenske innfødte befolkningen. Nå må dere lukke grensene og prioritere deres egne – ikke minst fordi dere har hatt så høy innvandring over lang tid, som det ikke vil bli smertefritt å absorbere for det svenske Folkehemmet. Det skulle Jensen sagt.

Dere husker kanskje forfatterne Line Baugstø, Niels Fredrik Dahl, Tom Egeland, Endre Lund Eriksen, Anna Fiske, Jostein Gaarder, Liv Gulbrandsen, Hilde Hagerup, Klaus Hagerup, Iram Haq, Berit Hedemann, Vigdis Hjorth, Monica Isakstuen, Mahmona Khan, Dag Larsen, Torun Lian, Ruth Lillegraven,Maja Lunde, Jon Michelet, Olaug Nilssen, Anne Oterholm, Ingvild H. Rishøi, Veronica Salinas, Dag Solstad, Simon Stranger, Thorvald Steen, Gunnar Staalesen, Håvard Syvertsen og Linn Ullmann som signerte et opprop mot det de mener er en inhuman innvandringspolitikk?

En gjeng forfattere som bokstavelig talt lever i sin egen skriveboble og som «plutselig» fant ut av at de skulle engasjere seg i innvandringsdebatten. Litt det samme fenomenet som når prester og biskoper, som lever i sin egen gudommelige lukkede boble, begynner å moralisere om at grensene må åpnes opp for omverdenen uanfektet av at «kalaset» allerede har kostet flere hundre milliarder kroner.

Kultureliten bare bekrefter sin kunnskapsløshet og at de lever i en fantasiverden. De har slukt pressens løg… omskrivninger om innvandringens kulturelle og økonomiske berikelser.

Carsten Jensen, som er forfatter av både romaner, reisefortellinger og politiske bøker, har for øvrig følgende å si om velferdsstaten:

«I dag er det ikke lenger en kamp om velferdsstaten, men en kamp for å forsvare den mot fremmede inntrengere. I denne defensive posisjonen, hvor velferdsstaten feires uten å at det blir stilt spørsmål, har velferdsstaten mistet sin dynamikk. Den skal ikke lenger utvikles, men befestes. I sin nye funksjon er den blitt sin egen motsetning. Den lukkede dør, og ikke den åpne, er blitt velferdsstatens videre liv som brukes som argument når fremmede skal holdes unna landets grenser.»

Forstår han i det hele tatt hva han selv skriver? Tror han ikke det er noen sammenhengen mellom økonomisk bærekraft og velferdsstatens eksistensberettigelse?

Kjære svenske borgere – ikke lytt på Jensen!

(Forsidebilde: Portrettfoto fra forlaget Press)