Islam

Korrupsjon: Gi oss tomt til moské, og dere får våre stemmer på søndag

Politisk korrupsjon er avslørt i svenske Botkyrka. Moderaterna (M), som ligger an til å bli det ledende regjeringspartiet etter valget på søndag, ble tilbudt 3 000 muslimske stemmer mot tillatelse til å bygge ny moské.

Det er SVTs Uppdrag granskning som avslører den politske korrupsjonen i Botkyrka, en kommune på i underkant av 100 000 innbyggere ved Stockholm. Albymoskeen i Botkyrka lovet Moderaterna (M), som er norske Høyres søsterparti, at partiet skulle få 3 000 stemmer ved valget om to dager dersom trossamfunnet fikk en tomt til å bygge en ny moské.

Vi snakker altså om korrupsjonstilstander man vanligvis knytter til andre kontinent der demokratiet ikke kan sies – mildt sagt – å være velfungerende.

Statsviter Bo Rothstein, kommenterer avsløringen slik:

– Det er en form for «klientilisme» – det vil si at du er klient av en politisk kraft eller parti. Det vil være en form for forhandlinger om svært spesifikke fordeler for svært bestemte grupper, i stedet for politikk rettet mot hele folket.

Saken har en annen dimensjon som også vitner om tredjeverden-tilstander: Personen som kontaktet M i Botskyrka, Ali Khalil, er gruppeleder for lokalt for Miljöpartiet. Hensyn til egen gruppe og egne ønsker trumper altså lojalitet til partiet man representerer. Derfor måtte han gå av umiddelbart etter avsløringen.

De islamske tilstandene

Er dette korrupsjon? spør SVT Rothstein, og får et ganske tydelig svar:

– Ja, det är en variant av politisk korruption. Det är ju i sina mest tydliga former en typ av röstköp, alltså att man köper röster. Så är det ju inte riktigt tänkt att det ska gå till i en demokrati.

Men det er ikke ulovlig, fortsetter Rothstein: – Folk står fritt til å stemme på hvem de vil, eksempelvis på et parti som legger til rette for et moskébygg. Men det er jo ganske uvanlig – i et demokrati, fortsetter han.

– Men det är ju en ovanlig typ av politisk uppgörelse i vår del av världen och vi kan som forskare visa att den här typen av politik har, om detta sprider sig och blir väldigt allmänt, negativa effekter på demokratins förmåga att leverera mänsklig välfärd.

Hva blir det neste kapitlet i «sagaen» om de svenske tilstandene, som vi heller vil kalle de islamske tilstandene? Det er jammen ikke godt å si, men å ta et fugleblikk på den dysfunksjonelle islamdominerte verden, kan nok gi en ganske god pekepinn. Og husk: demografi kombinert emd islam avgjør vår fremtid.