Islam

Skjerpings, Per Sandberg

En statsråd feirer den islamske revolusjonen? Man tror ikke det er sant.

Når statsråd Per Sandberg (Frp) møter opp i et selskapslokale på Akershus festning (8.februar) for å feire den islamske revolusjonen sammen med den iranske ambassaden, har det rablet for mannen.

Verken mer eller mindre.

Den iranske revolusjonen i 1979 førte til at prestestyret kom til makten og innførte teokrati.

En statsform der politisk makt er tillagt en gud som førte til at den muslimske fundamentalisten Ayatollah Khomeini tok over makten i landet og innførte den sjiamuslimske grunnloven.

Khomeini ble også regnet av mange i den vestlige verden som en skruppelløs fiende av Vesten og hjernen bak internasjonal terrorisme.

Altså, en nyforelska Per Sandberg syns det er helt supert (?) å feire revolusjonen i 1979, der religiøse fundamentalister vant over et sekulært og provestlige Iran. Der islamsk lov (sharia) settes som norm for all politisk handling, for økonomisk utvikling og for sosialt og kulturelt liv.

Er det bare forelskelsen som spiller Sandberg et puss eller har han blitt islamist på sine gamle dager?

Hvis Iran er et så sabla flott feriested og Sandberg syns det er stuerent å feire den islamske revolusjonen sammen med sine iranske venner, da er det kanskje på sin plass å spørre om det foregår snikislamisering innad i Fremskrittspartiet?

Hva med obligatorisk hijab på alle freppere og halalkjøkken på kantina? Eller hva med kjønnssegregert landsmøte? Bønnerom på kontoret til Per Sandberg med den åndelige lederen Bahareh Letnes?

Fra spøk til alvor. Per Sandberg må skjerpe seg.

Det er ikke tilfeldig når Frp på den siste meningsmålingen ligger å dupper nede på 10-tallet. Det var andre takter når vi hadde innvandringsminister Sylvi Listhaug som gikk i rette med «imam-sleikere» som Knut Arild Hareide (KrF) og når hun konfronterte folk med ekstreme holdninger uten å blunke. Ingen glemmer når Listhaug gikk i strupen på den canadisk-pakistanske teologen og politikeren Muhammad Tahir-ul-Qadri i Sarpsborg foran over 500 tilhørere. Nå drar islamist-vennen Per Sandberg på ferie til Iran uten å blunke.