Terrorisme og ekstremisme

Ekstremisme-alarm: «Vi har på ingen områder tingene under kontroll»»

Angela Merkels etterretningstjeneste har lagt frem rapporten for 2017. Antallet ekstremister i Tyskland er enormt og stigende. Innenriksminister Seehofer sier det rett ut: "Vi har på ingen områder tingene under kontroll." Seehofer vil derfor at Merkel øker antall deportasjoner.

Ikke minst vitner disse tallene over potensielle voldelige salafister om et Tyskland i nedoverbakke:

4,500 i 2012

5,500 i 2013

7,000 i 2014

8.350 i 2015

9,700 i 2016

10,800 i 2017

Av tallene ser vi at gruppen øker med minimum 1,000 personer per år. Ifølge myndighetene anser man at 1,900 av disse salafistene har «islamistisk terrorpotensial», opp 200 personer fra 2016 til 2017.

Som kjent krever det rundt 25 ansatte for å kunne overvåke én person døgnet rundt. Skulle alle disse over 10 000 potensielle volds-/terrorelementene overvåkes på en måte som fullt ut ville trygge det tyske samfunnet, snakker vi dermed om behov for et sikkerhetsmannskap på rundt 250 000 ansatte, altså allerede i dag fullstendig urealistisk.

Alle ser at dette ikke går i hop. Og man trenger heller ikke være rakettforsker for å forstå at tingenes tilstand vil forverres de nærmeste årene. Islamsk reform er like urealistisk i dag som da Rushdie ble lyst i bann, eller som da berbere og arabere inntok den iberiske halvøya i 711. I tillegg vet vi at den muslimske befolkningen i Vest-Europa er ung, hvilket vil bety at antallet unge som vil velge å vende det tyske demokratiet ryggen, vil øke i tiden som kommer. For har man en viss mengde muslimer, vil en viss andel være islamistiske og/eller jihadistiske. Slik er mønsteret i Vesten.

Sikkerhetstjenesten sier at blant salafistene vil man finne en «flytende» overgang mellom det politiske og voldelig jihad. Salafistene pekes videre på som den største islamistiske gruppen i landet.

«Vi har ikke kontroll på et eneste område»

Og som om ikke dette var nok: Tyskland sliter også med voldsvenstre og voldsparate nynazister. Det er dette trekløverte som får innenriksminister Horst Seehofer til å uttale: «Vi har på ingen områder tingene under kontroll.»

Høyreekstreme var i antall 23,100 personer i 2016. I 2017 oppjustert til 24,000. Av disse anses 12,700 å være voldsparate. Men man så en nedgang i antall høyreekstreme forbrytelser fra 2016 til 2017, henholdsvis 22,471 mot 19,467. Nedgangen kan reflektere færre asylankomster.

De venstreekstreme rekkene økte i samme periode med 1,000 personer, til 29,500. Antall forbrytelser begått i disse rekkene økte fra 5,230 i 2016 til 6,393 i 2017. Økningen ses i sammenheng med at G-20-møtet ble avholdt i Hamburg i fjor.

Den generelle tendensen er ifølge sikkerhetstjenesten at flere og flere i Tyskland «tiltrekkes ekstremistiske ideologier». Antallet totalt økte med ni prosent i fjor, til 126 000 ekstremister. «Dette er etter min mening et veldig høyt tall», sa sikkerhetssjef Hans-Georg Maaßen da årsrapporten ble lagt frem på pressekonferanse.

Sikkerhetstjenesten utpeker like fullt islamsk ekstremisme som den største trusselen mot det tyske samfunnet. Det er samme konklusjon man ser fra PST i Norge og andre sikkerhetstjenester i Vest-Europa. Defor ber Seehofer Angela Merkel om å sette opp farten i deportasjoner.

Seehofer: «Wir haben in keinem Bereich die Dinge im Griff»